شنبه هفتهی جاری، خونینترین روز در پایتخت افغانستان بود، حملهی موتر بمب در برابر مکتب «سیدالشهدا» واقع در غرب کابل، تلفات سنگین در پی داشت. بر اساس شواهد و گفته ساکنان محل، سه حمله در فاصلههای زمانی اندک در این محل بهوقوع پیوسته است. بر اساس آمارهای رسمی و تأیید شده از سوی وزارت امور داخلهی کشور، در این حمله بیش از ۶۰ تن جان باخته و نزدیک به ۱۵۰ تن دیگر زخم برداشتهاند، اما تا کنون؛ هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بهدوش نگرفته است. حکومت افغانستان گروه طالبان را مسوول این حمله خوانده و روز (سهشنبه، ۲۱ ثور) را عزای عمومی اعلان نموده است. اشرفغنی رییسجمهور، در پیام تلویزیونی شام روز (شنبه، ۱۸ ثور) که از طریق تلویزون ملی پخش گردید، این حمله را تقبیح نموده و بر تمرکز رهبری حکومت بهمنظور جلوگیری از چنین رویدادهای مرگباری تأکید نمود. او همچنین بهخانوادههای شهدا وعده همکاری مالی و بررسی رویداد را داد.
رییسجمهور در بخشی دیگری از پیاماش به سرور دانش معاون دوم ریاستجمهوری وظیفه سپرد تا در هماهنگی با متنفذین، علما، شخصیتهای تأثیر گذار و اشخاص با نفوذ محل، طرحی جامع و مشخصی را طی دو هفته برای تأمین امنیت غرب کابل به دفتر ریاست جمهوری ارائه نماید. پس از آن، در داخل کشور واکنشها به این حمله متفاوت و سریع بود. سرور دانش معاون دوم ریاستجمهوری در مصاحبه با طلوع نیوز، ضمن محکومیت این حمله تأکید کرد که او در مشوره با متنفذین محل، برای آماده ساختن طرحی مشخصی امنیتی تلاش خواهد کرد.
او همچنین از نهادهای بینالمللی خواستار محاکمهی عاملان و پیگیری عدلی- قضایی بینالمللی این رویداد مرگبار از سوی این نهادها گردید. در ادامهی واکنشها به این حمله، شماری زیادی از چهرههای سیاسی، فعالین حقوق بشری، فعالان حقوق زن و فعالان جامعه مدنی به این حمله واکنش نشان داده و خواستار پیگیری جدی این رویداد از سوی حکومت شدند.
اما در این میان نزاع روی روایت رویداد غرب کابل در پارلمان متفاوت و جدی بود. شماری از وکلای عمدتن شیعه در پارلمان، این حمله را مصداق بارز جنایت جنگی و نسل کشی خواندند. عارف رحمانی یک عضو مجلس نمایندگان در تقبیح این حمله، آن را جنایت علیه بشریت و نسل کشی عریان خواند، او حکومت را به کمکاری در تأمین امنیت غرب کابل متهم کرده و خواستار مجازات عاملان رویداد تروریستی در پایتخت گردید.
اما شماری از وکلای غیر شیعه در پارلمان نسبت به این گفتهها و واکنشهای وکلای منتسب بهشیعیان، واکنش نشان داند. شاپور حسنزوی، با انتقاد از عارف رحمانی، تأکید کرد که در لوگر اتفاق بزرگتر از غرب کابل بهوقوع پیوسته است، چرا جنایت لوگر، نسل کشی خوانده نمیشود. او همچنین بدون ذکر نامی، برخی از نمایندگان را متهم به جاسوسی کشور ایران نموده و با انتقاد از آنها تصریح کرد که ایران بهدنبال ایجاد نفاق و گسترش فعالیتهای جاسوسی و نفوذاش در افغانستان میباشد.
اما در بیرون از کشور واکنشها نسبت به این حمله سریع و فوری بود. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی این حمله را محکوم نموده و کشتار کودکان و افراد ملکی را خلاف تمامی موازین بینالمللی خواند. او از جوانب و طرفهای درگیر جنگ در افغانستان خواست که بهحقوق کودکان و زنان احترام گذاشته و حقوق افراد را در میدانهای نبرد نقض نکنند. پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان نیز در پیامی، حمله بر مکتب «سیدالشهدا» در غرب کابل را محکوم کرده و آنرا
«عمل غیر انسانی» خوانده است. این در حالی است که دفاتر نمایندگی سیاسی کشورهای مختلف در کابل، طی اعلامیههای جداگانه این حمله را محکوم کرده و آنرا مصداق بارز جنایت جنگی خواندند.
در میان این همه واکنشها و غم شریکیها؛ اما این خانوادهای شهدا و قربایان حملهی تروریستی مکتب «سیدا شهدا» بودند که (یکشنبه،۱۹ ثور) دختران شانرا در تپهای منسوب به «تپهای معارف» بهخاک سپردند و تنها نشانهی بازمانده از آنها، خاطراتی است که جاویدان خواهد ماند.