لین اودانل ستون نویس مجله فارن پالیسی در مقالهی خود نگاشته است که طالبان دوباره به گروگانگیری و معامله شهروندان خارجی روی آورده است.
خانم اودانل در مقاله روز «سهشنبه» خود از قول وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا نوشته است که چندین شهروند آمریکایی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان در بازداشت بوده و زندانیان خارجی دیگر طالبان شهروندان بریتانیا و پولند میباشند.
ستون نویس مجله فارن پالیسی بازداشت شهروندان خارجی را زنگ خطر در دیپلماسی گروگانگیری خوانده که در آن از شهروندان بازداشت شده یک کشور برای منافع خود معامله مینمایند.
در این مطلب به گزارش بنیاد میراث جیمز دبلیو فولی، یک سازمان مدافع رسانهای اشاره شده که دریافته تعداد آمریکاییهایی که در خارج از کشور در بازداشت بسر میبرند در یک دهه گذشته ۵۸۰ درصد و مدت زمان نگهداری آنها ۶۰ درصد افزایش یافته اند.
خانم اودانل گفته است در عقب بازداشتهای طالبان دلائل مختلفی وجود دارند. وی تاکید کرده است که یکی از این دلائل میتواند این باشد که طالبان خواهان افغانستان عاری از حضور غربیها اند.
لین اودانل از قول برخی منابع امنیتی نوشته است که برخی فکر میکنند طالبان این گروگانگیریها را به خاطر تبادل زندانیان خود و همچنین تحت فشار قرار دادن دولت بایدن برای آزادسازی میلیاردها دالر ذخایر مسدود شده افغانستان در بانکهای ایالات متحده انجام میدهند.
این ستون نویس فارن پالیسی نگاشته است که طالبان با این گروگانگیریها میخواهند ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی را تحت فشار قرار دهند تا رژیم «یاغی» این گروه افراطی را به رسمیت بشناسند.
خانم اودانل از قول میرویس ناب، معاون سابق وزارت امور خارجه افغانستان نوشته است: «هدف اصلی طالبان از ربودن و بازداشت غیرنظامیان غربی این است که آنها دولتهای خود را مجبور کنند به جای تکیه بر سازمانهای غیردولتی، ارتباط مستقیم با رژیم طالبان برقرار کنند». او گفته، طالبان نگران جاسوسی کارمندان سازمانهای غیر دولتی برای آمریکا میباشند.
در همین حال رفیع فاضل، معاون سابق مشاور امنیت ملی افغانستان نیز به فارن پالیسی گفته است؛ «موج جدید» بازداشتها توسط طالبان واکنشی به انزوای دیپلماتیک این گروه دارد.
این نویسنده استرالیایی افزوده طالبان مدتهاست که گروگانگیری را روشی مناسب برای جلب توجه مقامهای ایالات متحده آمریکا میدانند.
خانم اودانل به اسارت درآمدن برگدال افسر آمریکایی در سال ۲۰۰۹ توسط شبکه حقانی در افغانستان اشاره میکند که بعد از پنج سال در بدل پنج زندانی طالبان آزاد گردید.
همچنین این نویسنده استرالیایی به رهایی دریادار دیور مارک فریکس آمریکایی اشاره داشته میگوید که طالبان این دریادار آمریکایی را در بدل آزادی بشیر نورزی، یکی از بزرگترینهای قاچاق مواد مخدر که در ایالات متحده زندانی و محکوم به حبس ابد بود، آزاد نمود.
فارن پالیسی در این مطلب از قول منابع آگاه گفته که تعداد آمریکاییهایی که توسط طالبان به اسارت درآمدهاند میتواند بیشتر از «چند نفر» باشد و شاید به ده نفر برسد.
این مجله نوشته است که بازداشت سه شهروند بریتانیایی تایید شده و پولند نیز بازداشت یک شهروند خود را تایید کرده است. این احتمال نیز وجود دارد که شهروندانی از فرانسه و استرالیا نیز در بازداشت طالبان باشند، اما زمان و مکان بازداشت این افراد مشخص نیست.