رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور زنان برای افغانستان در توجیه از شرکت در نشست دوحه گفته است به اصرار افغانستانیها وارد تعامل مستقیم با طالبان شده است.
رینا امیری در توییتر خود نگاشته است: «به اصرار گسترده افغانستانیها و مدافعان حقوق بشر برای تعامل مستقیم با طالبان به ویژه محدودیتهای وضع شده علیه دختران و زنان با نمایندگان این گروه در دوحه دیدار کرده است.»
خانم امیری تاکید کرده است که در نشست دو روزه دوحه با نمایندگان طالبان، طرف آمریکایی این نشست بر فوریت بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان تاکید نموده است.
رینا امیری نگاشته است که در این دیدار آنها خواستار رفع محدودیتهای وضع شده بر دختران و زنان افغانستان از جمله دسترسی به آموزش، آزادی، کار، پایان دادن به مجازات جسمی و سرکوب رسانهها شده است.
اما این اظهارات رینا امیری با واکنشهای گسترده شهروندان افغانستان روبهرو شده است و شهروندان افغانستان از رینا امیری پرسیده است که شهروندان افغانستان چطور و کجا اصرار نمودهاند؟
مختار وفایی خبرنگار در توییتی به اظهارات رینا امیری واکنش نشان داده و گفته است:«رینا امیری برای توجیه لابیگری خود به نفع طالبان از نام مردم افغانستان استفاده نموده است.»
کمیل یوسفی در توییتر نوشته است تعامل با طالبان در شرایط موجود دیپلماسی نیست بلکه تسلیم شدن و ریا کاری است.
سودابه بیانی در توییتی از رینا امیری پرسیده «طالبان حتی زنان را آدم حساب نمیکنند، چطور ما خواهان تعامل با این گروه شویم؟ وی افزوده است نصف مردان و زنان بیکار و افسردهاند، چطور خواهان تعامل با گروهی شوند که چنین مصیبتی را بر آنان تحمیل کرده است؟»
نور رحمن اخلاقی، وزیر پیشین مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان خطاب به رینا امیری نوشته؛ شما نمیتوانید در ادامه سیآیای نباشید.
مژگان فراجی، خبرنگار و مدافع حقوق بشر در توییتر نوشت: «شما برای تعامل با زنان لابیگر جلسهی برگزار کردید، افراد حاضر در مجلس هرگز نماینده زنان کشور و مردم ما نیستند. شما طالب را بر سرنوشت ما حاکم کردید و در صدد مشروعیت بخشیدن به آنها هستید، شرم بر شما باد.»
فوزیه کوفی، نماینده پیشین مجلس افغانستان پرسیده آیا آمریکا متوجه است که تقریباً دو سال میگردد که زنان افغانستان در یک زندان باز محبوس شدهاند؟ امیدوارم متوجه شده باشند.
رینا امیری نماینده ویژه آمریکا در امور زنان برای افغانستان در حالی از اصرار گسترده و تعامل مستقیم با طالبان سخن گفته است که سال گذشته وی بیان داشت تا زمانی که طالبان گام ملموسی برای رعایت حقوق بشر در افغانستان بخصوص حقوق زنان برندارند با آنها وارد مذاکره نخواهد شد.