نشست شورای حقوق بشر امروز «دوشنبه ۲۹ جوزا» از ساعت ۱۰ به وقت ژنو برگزار شده و اعضای این شورا روی موضوع وضعیت دختران و زنان افغانستان تحت حاکمیت طالبان به بحث و تبادل نظر پرداختند.
نمایندگان کشورهای مختلف حاضر در این نشست گزارش ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان را بررسی نمودند.
این نمایندگان کشورها ضمن بررسی گزارش آقای بنت از وضعیت دختران و زنان افغانستان، با انتقاد از وضعیت موجود حقوق بشر در افغانستان، از طالبان خواستند تا هرچه زودتر محدودیتهای وضع شده علیه دختران و زنان افغانستان را بردارند.
در این نشست نمایندگان کشورهای مختلف در رابطه با محدودیتهای وضع شده طالبان بخصوص منع آموزش و کار دختران و زنان افغانستان به ایراد سخن پرداختند.
این نمایندگان از جامعه جهانی خواستند که ضمن زیر نظر داشتن موارد نقض حقوق بشر در افغانستان، طالبان را تحت فشار قرار دهند تا رفتارشان را تغییر دهند.
رینا امیری نماینده ویژه آمریکا در امور زنان برای افغانستان که در این نشست سخن میگفت بیان داشت: حقوق زنان اولویت استراتژیک ایالات متحده آمریکا میباشد. وی همچنین تبعیض سیستماتیک طالبان را محکوم نموده و خطاب به جامعه جهانی گفت: اگر جامعه بینالملل در خصوص حقوق دختران و زنان افغانستان اقدام نکنند، حقوق زنان در همه جا به خطر خواهد افتاد.
نماینده فرانسه نیز محدودیت وضع شده طالبان را با توجه به گزارش ریچارد بنت، آپارتاید جنسیتی خوانده و گفت این اعمال طالبان جنایت جنگی شمرده میشوند.
نماینده یونیسف با بیان اینکه شش میلیون کودک در افغانستان نیازمند کمک اند افزود در کنار بحران انسانی موجود، نقض حقوق بشر اوضاع افغانستان را پیچیدهتر کرده است. وی در ادامه افزود دختران و زنان افغانستان اکنون بیشتر از گذشته خشونتهای مختلف از جمله ازدواج اجباری و خشونت خانگی را تجربه میکنند.
نماینده بریتانیا گفت بیش از ششصد روز است که طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش محروم کرده اند. وی از طالبان خواست تا نهادهای آموزشی را به روی دختران باز نموده و بگذارند زنان به کار بازگردند.
نماینده کانادا نیز ضمن ابراز نگرانی از وضعیت زنان در افغانستان، تبعیض جنسیتی اعمال شده را حمله به حقوق دختران و زنان افغانستان خوانده گفت این وضعیت آینده افغانستان را به خطر مواجه میکند.
نماینده اسپانیا در این نشست با بیان اینکه آیا رفتار طالبان با دختران و زنان در افغانستان جنایت جنگی است یا نه، ضمن خواستار بررسی این موضوع گفت؛ ناقضان حقوق بشر باید پاسخگو باشند و به مصؤنیت آنها پایان داده شوند.
نماینده قطر هم از طالبان خواست تا اجازه دهند دختران و زنان به آموزش و کار بازگردند. وی همچنین از جامعه جهانی خواست تا افغانستان را تنها نگذاشته و برای بهبود اقتصاد افغانستان کمک نمایند.
نماینده قرغیزستان که به نمایندگی از کشورهای آسیای مرکزی صحبت میکرد خواستار تشکیل دولت فراگیر در افغانستان شده و در باره وضعیت اقلیتها در افغانستان ابراز نگرانی نمود.
همچنین در این نشست نمایندگان کشورهای اتحادیه اروپا، بلجیم، فنلند و کوریای جنوبی نیز صحبت نمودند.