بل روجیو تحلیلگر امور امنیتی آمریکایی در «نهاد دفاع از دموکراسیها» گفته است که روابط طالبان و القاعده رشد کرده و اعضای القاعده در حکومت طالبان دارای سمت رسمی و کرسی دولتی میباشند.
بل روجیو افزود از میان سه نفر که از سوی سازمان ملل به عنوان وابستگان القاعده در افغانستان شناسایی شده است دو تن از آنها در حکومت طالبان به عنوان والی ایفای وظیفه میکنند.
این تحلیلگر آمریکایی میگوید یکی از این اشخاص قاری بریال نام دارد که یک شخص خطرناک بوده و اجرای حملات علیه نظامیان افغانستانی و آمریکایی را در ولایت کابل و اطراف آن به عهده داشت.
وی شخص دوم از اعضای القاعده که در حکومت طالبان انجام وظیفه میکند را حافظ حکیم عنوان کرده و افزود: حافظ حکیم نیز به عنوان والی در حکومت طالبان کار میکند و یکی از مدافعان ملا ذاکر زندانی که در گوانتانامو بود میباشد.
این در حالی است که در گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد از افغانستان به عنوان پناهگاه امن تروریستها یاد شده و آمده است که گروههای تروریستی اکنون در افغانستان از آزادی عمل بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است.
همچنین در گزارش سازمان ملل از داشتن روابط قوی طالبان با گروههای تروریستی همچون القاعده و تحریک طالبان پاکستان یاد شده است.
اما طالبان همواره حضور جنگجویان خارجی و گروههای تروریستی را در کشور رد کرده و گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد را نیز دور از واقعیت و یک جانبه خوانده اند.
با این حال بل روجیو میگوید: «طالبان همواره حضور القاعده در افغانستان را رد کرده اند. طالبان حتی پس از کشته شدن ایمنالظواهری رهبر گروه القاعده در شهر کابل، نیز ادعا کردند که گروه تروریستی القاعده در افغانستان حضور ندارند.»
روجیو معتقد است که طالبان خود یک تهدید جدی است زیرا به گروههای تروریستی اجازه حضور و فعالیت در داخل خاکشان را میدهد.
این تحلیلگر امور امنیتی همچنین به گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کرده که آمده بود ۶۰۰۰ جنگجوی طالبان پاکستانی در افغانستان حضور دارند.
به باور بل روجیو، تحلیلگر امور امنیتی آمریکایی تحریمهای بینالمللی در برابر طالبان گزینهی است که میتواند طالبان را تحت فشار قرار دهد.