کتاب بازگشت طالبان: طالبان برای تصمیم گرفتن با رئیس ارتش پاکستان مشورت می‌کردند

Spread the love

استاد دانشگاه دفاع ملی واشنگتن در کتاب خود نوشته است که امیرخان متقی روابط نزدیک با پاکستان داشته تا جایی که قبل از دعوت دیپلمات‌های کشور هند در کابل با رئیس ارتش پاکستان «قمر جاوید باجوا» دیدار نموده است.

حسن عباس نویسنده آمریکایی پاکستانی تبار، در کتاب بازگشت طالبان می‌نویسد که پاکستان با ایجاد رابطه طالبان با هند موافقت کرد زیرا می‌خواست چشم‌اندازه کمک به این گروه باز شود. چرا که پاکستان در حال حاضر توانایی حمایت مالی از گروه طالبان را ندارد.

نویسنده این کتاب معتقد است که طالبان به دلیل کسب مشروعیت و رسمیت‌شناسی بین‌المللی و همچنین جذب سرمایه‌گذاری خارجی در افغانستان، مشتاق ایجاد رابطه با هند است. حسن عباس می‌نویسد: «طالبان برای بازسازی و احیای افغانستان به منابع نیاز دارند و هند منابع لازم را در اختیار دارد.»

حسن عباس نوشته است: تنها برگ سبز قمر باجوا رئیس ارتش پاکستان باعث شد تا هدایت‌الله بدری به عنوان وزیر مالیه طالبان انتخاب گردد. به باور نویسنده ایجاد رابطه حسنه میان قمر باجوا و هدایت‌الله بدری با پا در میانی امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان انجام شده است.

نویسنده کتاب بازگشت طالبان با اشاره به روزهای نخست تسلط طالبان در کابل می‌گوید که رئیس پیشین آی‌اس‌آی آقای فیض حمید بعد از تسلط طالبان در کابل بلافاصله به کابل آمد که این دیدار بعدا باعث آسیب جدی بر دو طرف گردید. چرا که این دیدار نفوذ عظیم پاکستان بر طالبان را نشان می‌داد.

در بخشی از این کتاب به نفوذ داعش بعد از تسلط طالبان در کشور اشاره شده و آمده است که بعد از تسلط طالبان در افغانستان داعش مسئولیت ۲۶۲ حمله در یک سال را به عهده گرفته است.

نویسنده کتاب به نقل از رئیس سی‌آی‌ای نوشته است داعش با سرعت کنونی خود تا نیمه سال ۲۰۲۳ به نزدیک ۲۰ درصد خاک افغانستان تسلط پیدا خواهند کرد.

حسن عباس آورده است که مقام‌های آمریکایی و پاکستانی در دیدار مشترک که داشتند به یک نتیجه رسیدند که: «طالبان دیگر تهدید اولیه به امنیت ملی آمریکا و کشورهای همسایه افغانستان نیست، بلکه داعش است.»

در بخشی از کتاب بازگشت طالبان نویسنده اعا کرده که در روزهای نخستین تسلط طالبان بر افغانستان، «فیض حمید از رهبری طالبان خواست که دو سمت بلندپایه در حکومت را به حامد کرزی و عبدالله عبدالله بدهند، اما طالبان با این درخواست موافقت نکرد.»

در این کتاب همچنین به تمایل چین برای تعامل با رژیم طالبان اشاره شده است که چین نه تنها سفارت خود در کابل را باز نگه داشت، بلکه از جایگاه جدید طالبان نیز استقبال می‌کند.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *