جنبشهای زنان معترض در کابل روز دوشنبه گردهم آمده و قطعنامهی را در خصوص ممنوعیت کار زنان در دفاتر ملل متحد صادر نمودند.
این جنبش دفتر سازمان ملل در افغانستان را به ناکارآمدی و عدم توانایی حراست از حقوق کارمندان خود متهم کرده و خواستار بسته شدن دفتر سازمان ملل در افغانستان گردیدند.
اعضای این جنبش روز دوشنبه گرد هم آمده و قطعنامهی را به تصویب رساندند. در قطعنامه معترضین آمده است: زنان افغانستان پس از منع کار زنان در نهادهای غیردولتی در دسامبر، از نهادهای بینالمللی کمکرسان خواستند که به وضع این محدودیت، قاطعانه و متحدانه پاسخ بدهند و فعالیتهایشان را در افغانستان بدون کارمندان زن ادامه ندهند.
اما برخلاف توقع زنان افغانستان نهادهای کمکرسان بینالمللی به شمول سازمان ملل با ملایمت و نرمی با طالبان برخورد داشته و با این گروه تفاهم نمودند.
در قطعنامهی زنان معترض آمده است که «تعامل بدون قیدوشرط جامعهی بینالمللی با طالبان و انعطافپذیری و نرمش آنها در قبال نقض حقوق شهروندان افغانستان باعث شده است تا طالبان با جسارت و جرأت بیشتر سرکوب مردم افغانستان را ادامه بدهند.»
آنان دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) را دفتر «معاملات سیاسی» خوانده و از سازمان یادشده خواسته است که دفتر خود در کابل را ببندد. چون نمیتواند حتا از حقوق بشری کارمندان خود حراست و حمایت کند و فعالبودن این آدرس هیچ مؤثریتی به مردم افغانستان ندارد.
زنان معترض یوناما را متهم به سکوت در برابر نقض حقوق بشر از جمله کوچهای اجباری، قتل نظامیان پیشین، شکنجه و سرکوب فعالان مدنی کرده و خطاب به سازمان ملل گفتهاند: «پس این دفترِ دریافت حقالسکوت را لطفا بسته کنید!»
ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل واکنشهای جهانی را به همراه داشته است، اما تا اکنون طالبان از تصمیم شان عقبنشینی نکردهاند.