کرونا در افغانستان؛ وزارت صحت: در هفته‌های آینده شاهد بدترین حات خواهیم بود

Spread the love

وزارت صحت عامه، در پی افزایش بیماران کرونایی در کشور ابراز نگرانی کرده و می‌گوید، که در هفته‌های آینده شاهد بدترین حالت خواهیم بود

وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه، امروز (چهارشنبه،۱۹۸ جوزا) که در یک نشست خبری صحبت می‌کرد گفت که خشم ویروس کرونا در موج سوم به مراتب بیش‌تر از موج اول و موج دوم است.

او افزود که در جریان روزهای اخیر هیچ نزولی در گراف انتشار ویروس کرونا دیده نمی‌شود و تعداد واقعات مثبت و مرگ‌و میر در اثر این ویروس رو به افزایش بوده است.

مجروح آمارهای ثبت شده در وزارت صحت را واقعی ندانست و گفت ارزیابی‌هایی را که در مکاتب و دانشگاه‌ها انجام داده، نشان می‌دهد که ۲۸ تا ۳۲ درصد دانش‌جویان و دانش‌آموزان به کرونا مبتلا بوده‌اند.

از سویی دیگر، سرپرست وزارت صحت عامه خاطرنشان کرد که آزمایش سریع ویروس کرونا را آغاز کرده‌ است و روزانه حدود یک تا سه هزار تست سریع را انجام می‌دهد.

او ‌هم‌چنان گفت که شمار بیماران کرونایی در ولایت‌های کابل، بغلان، کندز، قندهار، هلمند، ارزگان، میدان‌وردک، پنجشیر، فاریاب و بادغیس بیش‌تر شده است.

سرپرست وزارت صحت عامه می‌گوید که واقعات مثبت ابتلا به کرونا در سایر ولایت‌ها نیز افزایش یافته است و احتمال می‌رود که وزارت صحت عامه در این ولایت‌ها، محدودیت وضع کند.

با این حال، مجروح گفت که تاکنون در کاهش واقعات مثبت چراغ سبز دیده نمی‌شود و در چهار هفته آینده کشور شاهد بدترین حالت خواهد بود. او اطمینان داد که وزارت صحت عامه آماده‌گی کامل را دارد.

مجروح افزود که وزارت صحت عامه در بخش تجهیزات، امکانات و تعداد بسترها هیچ مشکلی ندارد. او تنها کمبود آکسیجن را یک چالش خواند.

اوافزود که هفت شرکت خصوصی در کشور آکسیجن تولید می‌کنند و ظرفیت تولید این شرکت‌ها حدود سه هزار و ۵۰۰ است.

مجروح تصریح کرد که  شرکت‌های خصوصی تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ بالون آکسیجن را به شفاخانه افغان جاپان و ۲۰ تا ۳۰ بالون دیگر را به شفاخانه محمدعلی جناح در غرب کابل و شفاخانه قصبه توزیع می‌کنند.

مجروح می‌گوید که باقی آکسیجن‌ها در اختیار شفاخانه‌‌های خصوصی قرار داده می‌شود. او افزود که در جریان این روزها به دلیل متقاضی بیش‌تر آکسیجن، قیمت آن نیز افزایش یافته است.

سرپرست وزارت صحت عامه شفاخانه‌های خصوصی را به اصراف در استفاده آکسیجن متهم کرد و از آنان خواست که در استفاده آن صرفه جویی کنند.

از سویی دیگر، او استفاده بیش از حد آکسیجن را برای بیماران خطرناک خواند. او گفت که استفاده بیش از حد سبب مرگ مریض می‌شود.

با این همه، مجروح یادآور شد که وزارت صحت عامه در تلاش فراهم‌کردن دستگاه‌های مولد آکسیجن است. به گفته او، قرار است که تا یک روز دیگر یازده پایه دستگاه مولد آکسیجن از ترکیه وارد کشور شود.

او افزود که این دستگاه‌ها براساس ارقام در ولایات تقسیم می‌شود. طبق گفته‌های او، این دستگاه‌ها در ولایات فاریاب، فراه، جوزجان، پکتیا، هرات، پروان هلمند، سمنگان، سرپل و بلخ انتقال و در شفاخانه‌های کووید-۱۹ نصب می‌شود.

از جانب دیگر، او از بی‌پروایی مردم در امر مبارزه با کرونا انتقاد کرد. آقای مجروح گفت که تا به کی وزارت صحت عامه دستگاه‌های تولید آکسیجن خریداری کند.

او گفت که مردم در مقابل کرونا بی پروا هستند و در سطح شهر و بازار ماسک نمی‌زنند و فاصله اجتماعی را مراعات نمی‌کنند. به باور او، بی‌پروایی مردم سبب افزایش مبتلایان به کرونا شده است.

مجروح از مردم خواست که برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا ماسک بزنند و توصیه‌های صحی جداً مراعات کنند.

در همین حال، جمعیت هلال احمر افغانی نیز وعده داد که در بخش تأمین آکسیجن و واکسین کرونا وزارت صحت عامه را همکاری می‌کند. نیلاب مبارز، سرپرست ریاست عمومی جمعیت هلال احمر افغانی، گفت که این نهاد تمامی شفاخانه‌ها و کلنیک‌هایش را در اختیار وزارت صحت قرار می‌دهد تا از آن برای درمان بیماری کرونایی استفاده کند.

گفتنی است که در جریان روزهای اخیر آمار مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یافته است. براساس آمارهای به ثبت رسیده، تاکنون ۸۵ هزار و ۸۹۳ تن به این ویروس مصاب شده‌اند. از این میان سه هزار و ۳۵۶ جان باخته و نزدیک ۵۹ هزار تن دیگر بهبود یافته‌اند.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *