خانواده‌های قربانیان حمله بر مکتب «سیدالشهدا»: این حمله باید به‌عنوان مصداق نسل کشی به‌رسمیت شناخته شود

Spread the love

خانواده‌های قربانیان حمله‌ی مرگ‌بار بر مکتب «سیدالشهدا» در غرب کابل خواهان به‌رسمیت‌شناختن آن به‌عنوان مصداق «نسل‌کشی» از سوی حکومت افغانستان و جامعه‌ی جهانی شده‌اند.

خانواده‌های قربانیان حمله بر مکتب سیدالشهدا امروز (یک‌شنبه، ۲۶ ثور) در یک نشست خبری در کابل با خوانش قطع‌نامه‌ای این حمله را در ادامه‌ی «حملات هدفمند زنجیره‌ای» بر مراکز آموزشی، دینی، زیارت‌گاه‌ها و مساجد خواندند.

آنان تأکید کردند که در این حملات، جامعه‌ی هزاره‌ی اهل تشیع به‌گونه‌ی هدفمند و مستمر مورد حمله قرار گرفته‌اند.

در قطع‌نامه آمده است که براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی حمله بر مکتب سیدالشهدا «که در آن به‌صورت واضح نظام آموزشی و دختران دانش‌آموز به‌عنوان بی‌دفاع‌ترین قشر جامعه» هدف قرار داده شده‌اند، مصداق نسل‌کشی و ناقض تمام ارزش‌های انسانی و حقوق بشری است.

خانواده‌های کشته‌شدگان و زخمیان این حمله از جامعه‌ی جهانی، سازمان ملل متحد و سازمان‌های مدافع حقوق بشری نیز خواسته‌اند که این رویداد را با تشکیل یک کمیسیون حقیقت‌یاب بررسی و عاملان آن را شناسایی کنند.

آنان گفته‌اند که حکومت باید به‌صورت جدی به خانواده‌های شهدا و زخمی‌ها و تمام متضرران حمله بر مکتب سیدالشهدا به‌صورت جدی رسیدگی و زمینه‌ی تداوی زخمی‌های این رویداد را نیز در داخل و خارج از کشور فراهم کند.

در قطع‌نامه از وزارت شهدا و معلولین خواسته شده است که کشته‌شدگان و معلولان این حمله را در جمع شهدا و معلولان ثبت کند تا از امتیازات ویژه برخوردار شوند.

هم‌چنان خانواده‌های حمله بر مکتب سیدالشهدا از دولت افغانستان خواسته است که به کمبودی ۱۹۰ آموزگار در این مکتب و چالش‌های دیگر آن به‌گونه‌ی فوری رسیدگی کند.

از سویی هم، آنان افزوده‌اند که برای تأمین امنیت مکتب سیدالشهدا پاسگاه‌های امنیتی افراز و از مردم محل در چوکات نیروهای امنیتی به این منظور استفاده شود.

در قطع‌نامه گفته شده است که حملات هدفمند تروریستی در جامعه‌ی اهل تشیع هزاره‌ی افغانستان در سال‌های اخیر افزایش یافته و حکومت باید برای جلوگیری از وقوع این حملات، مناطق هزاره‌نشین و به‌ویژه غرب شهر کابل را تحت پوشش چتر امنیتی قرار دهد.

خانواده‌های قربانیان حمله بر مکتب سیدالشهدا در بخشی از قطع‌نامه‌ی‌شان تأکید کرده‌اند که به‌منظور ارج‌گذاری به خوان قربانیان این حمله، ۱۸ ثور، روز وقوع آن را به‌نام «شهدای معارف» در تقویم رسمی کشور نام‌گذاری کند. آنان همچنان گفته‌اند که سرک چهل‌متره‌ی شهرک عرفانی را نیز به‌نام «سرک شهداری معارف» نام‌گذاری کند.

این خانواده‌ها تأکید کردند که تا برآورده‌نشدن این خواسته‌های‌شان به کسی اجازه‌ی بازگشایی مکتب سید‌الشهدا را به کسی نمی‌دهد.

حمله بر مکتب سیدالشهدا روز شنبه‌ی هفته‌ی گذشته (۱۸ ثور) با یک انفجار موتر بمب‌گذاری‌شده و دو انفجار ماین جاسازی‌شده انجام شد. براساس آمارهای رسمی، در این حمله بیش از ۸۵ نفر دانش‌آموزان دختر کشته و بیش از ۱۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *