اعلامیه مشترک کشورهای عضو «ترویکای توسعه یافته»: از حکومتی با زور و خشونت در افغانستان حمایت نمی‌کنیم

Spread the love

نماینده‌گان کشورهای امریکا، روسیه، چین و پاکستان موسوم به «ترویکای توسعه‌یافته» در اعلامیه‌ای تاکید کردند، که در هیچ صورتی از حکومتی که با زور و خشونت در افغانستان حاکم شود، حمایت نمی‌کنند.

کشورهای عضو نشست «ترویکای توسعه یافته» (روز جمعه،۱۰ ثور) در نشستی در دوحه، پایتخت قطر درباره روند صلح افغانستان گفت‌وگو کردند. روسیه، چین، امریکا به علاوه پاکستان طبق متن اعلامیه پایانی و مشترک این نشست، راه‌های حمایت از مذاکرات بین‌الافغانی برای کمک به طرف‌ها به هدف توافق و آتش‌بس جامع را مورد بحث قرار داده‌اند.

ترویکای توسعه‌یافته اعلامیه ۱۴ ماده‌ای را نیز در این مورد صادر کرده است. نماینده‌گان کشورهای عضو این ترویکا با هیأت مذاکره‌کننده دولت و طالبان به صورت جداگانه پس از این نشست دیدار کردند.

در این اعلامیه از خواست مردم افغانستان برای صلح حمایت شده است و در عین حال کشورهای عضو ترویکای توسعه‌یافته تأکید کرده‌اند که هیچ راه حل نظامی برای معضل افغانستان وجود ندارد و یک حل و فصل سیاسی با مذاکره از طریق یک روند به رهبری افغانستان و متعلق به افغانستان تنها راه رسیدن به صلح و ثبات پایدار در افغانستان است.

ترویکای توسعه‌یافته با توجه به خروج نیروهای ناتو و امریکایی، تأکید کرده است که هرنوع خروج باید متضمن وضعیت ثبات افغانستان باشد. هم‌چنان تأکید شده است که در جریان خروج از افغانستان، روند صلح نباید مختل شود و هیچ‌گونه جنگ و خون‌ریزی نباید رخ دهد و امنیت نیروهای بین‌المللی تأمین شود. گفته شده است که پرسنل و اموال دیپلماتیک مصون است و عاملان هرگونه حمله یا تهدید به پرسنل دیپلماتیک خارجی و املاک در کابل پاسخ‌گو شوند.

کشورهای عضو ترویکای توسعه‌یافته، از طالبان خواسته‌اند که تعهدات خود درباره قطع روابط با گروه‌های تروریستی و جلوگیری از استفاده گروه‌ها و افراد تروریستی از خاک افغانستان برای تهدید امنیت هر کشور دیگر عمل کنند.

این کشورها هم‌چنان از دولت افغانستان خواسته‌اند که به همکاری در امر مبارزه با تروریسم با جامعه جهانی ادامه دهد.

ترویکای توسعه‌یافته از طرف‌های درگیر خواسته است که سطح خشونت‌ها را پایین نگهدارند و از طالبان خواسته است که حملات بهاری خود را آغاز نکنند.

در اعلامیه ترویکا هر نوع حمله‌ای که در آن غیرنظامیان آسیب ببینند، محکوم شده است.

ترویکای توسعه‌یافته از دولت و شورای عالی مصالحه ملی خواسته است که با طالبان در مورد توافق با مذاکره به‌صورت صریح وارد تعامل شوند.

ترویکای توسعه‌یافته هم‌چنان از بررسی وضعیت افراد و نهادهای مرتبط به طالبان در تحریم‌های کمیته ۱۹۸۸ سازمان محلل متحد حمایت کرده است. به باور این کشورها، اقدامات عملی طالبان برای کاهش خشونت و تلاش‌های مداوم برای پیش‌برد مذاکرات بین‌الافغانی به بررسی این موضع تأثیر مثبت خواهد داشت.

کشورهای عضو ترویکای از تلاش ترکیه برای میزبانی نشست رهبران ارشد افغانستان و طالبان برای تسریع مذاکرات بین‌الافغانی، نقش سازمان ملل متحد و قطر قدردانی کرده است و از طرف‌های مذاکره‌کننده خواسته است که روی یک توافق سیاسی فراگیر و آتش‌بس دایمی، به توافق برسند.

ترویکای توسعه‌یافته تأکید کرده است که از توافق‌ صلح پایدار و عادلانه حمایت می‌کند که منجر به تشکیل یک افغانستان مستقل، حاکم، متحد، صلح‌آمیز، دموکراتیک، بی‌طرف و خودکفا، عاری از تروریسم و تولید مواد مخدر شود.

کشورهای عضو ترویکای توسعه‌یافته از دولت افغانستان و طالبان خواسته است که اطمینان حاصل کنند از خاک این کشور توسط گروه‌های تروریستی برای تهدید امنیت کشورهای دیگر استفاده نمی‌شود.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی از بیانیه مشترک ترویکای توسعه‌یافته- نماینده‌گان کشورهای امریکا، چین، روسیه + پاکستان درباره صلح افغانستان، کاهش خشونت‌ها، آتش‌بس، تسریع مذاکرات، دست‌یابی به یک موافقه سیاسی و خروج مسوولانه نیروهای بین‌المللی استقبال کرده است.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *