نمایندگی‌های سیاسی مقیم کابل: مسوول اکثر خشونت‌ها و ترورها گروه طالبان است

Spread the love

هیأت نماینده‌گی اتحادیه اروپا، ناتو و نماینده‌گی‌های سیاسی کشورهای استرالیا، جمهوری چک، دانمارک، فنلند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هالند، سویدن، بریتانیا و امریکا در کابل،طالبان را مسوول اکثریت ترورها و خشونت‌های هدف‌مند در کشور خوانده‌اند و از این گروه خواسته که برای رسیدن به صلح این خشونت‌ها را متوقف کند.

در بیانیه‌ی مشترک هیأت اتحادیه اروپا، ناتو، نماینده‌گی‌های دیپلماتیک آسترالیا، جمهوری چک، دانمارک، فنلند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هالند، سویدن، بریتانیا و امریکا که امروز (یک‌شنبه، ۱۲ دلو) نشر شد، ادامه ترورها، آدم‌ربایی‌ها و تخریب زیرساخت‌های حیاتی در کشور محکوم شده است.

در این بیانیه آمده است که طالبان مسوولیت اکثریت چنین خشونت‌های هدف‌مند را بر عهد دارند و حملات آن‌ها نهادهای دولتی را تضعیف می‌کند و محیط امنی را برای فعالیت آزادانه گروه‌های تروریستی فراهم کرده است.

در بیانیه نماینده‌گی‌های کشورهای غربی در کابل آمده است: «طالبان باید این را درک کنند که اقدامات خشونت‌بار و ویرانگر آن‌ها جهان را خشمگین می‌سازد و اگر قرار است که صلح در افغانستان استقرار یابد، باید خشونت‌ها متوقف شود.»

نماینده‌گی‌های کشورهای غربی در کابل گفته‌اند که انتظار دارند طالبان با پایان دادن به خشونت و توقف تخریب زیرساخت‌های حیاتی و تعهد به صلح پایدار به نفع همه افغان‌ها، حمایت خود را از مردم نشان‌دهند.

در بیانیه‌ی نماینده‌گی‌های این کشورها از دولت نیز خواسته شده است که «فعالانه‌تر و شفاف‌تر» پیرامون حملات و ترورهای هدف‌مند تحقیق کند تا اطمینان حاصل شود، افرادی که چنین خشونت‌ها را علیه مردم انجام می‌دهند، شناسایی و محاکمه می‌شوند.

طبق این بیانیه، ترورهای هدف‌مند و خشونت‌های فزاینده جامعه مدنی، قضایی، رسانه‌ای، مذهبی، طبی و نماینده‌گان غیرنظامی دولت را که برای یک افغانستان صلح‌آمیز و مرفه ضرروی اند، هدف قرار می‌دهد.

نماینده‌گی‌های کشورها و سازمان‌های غربی در کابل گفته‌اند که جامعه بین‌المللی سرمایه‌‌های هنگفتی را در زمینه انرژی، مصونیت غذایی، منابع آب و زیرساخت‌های جاده‌ای هزینه کرده‌ است و تخریب مداوم این زیرساخت‌های حیاتی از جمله تخریب جاده‌ها، منفجرساختن پایه‌های مخابراتی و پایه‌های برق توسط طالبان را محکوم می‌کنند.

در بیانیه آمده است: «این اقدامات علاوه‌بر آسیب رساندن به مردم افغانستان که – عمدتاً به دلیل ادامه چندین دهه جنگ- از عدم مصونیت غذایی چالش‌های اقتصادی و عدم انکشاف قابل توجه رنج می‌برند و با شیوع کووید-۱۹ در حال گسترش روبه‌رو است، هیچ هدفی دیگری ندارد.»

نماینده‌گی‌های کشورها و سازمان‌های غربی در پایان تأکید کرده است که در کنار کسانی که متعهد به خاتمه جنگ از طریق توافق‌سیاسی فراگیر که متضمن یک کشور مقتدر، متحد، دمواکرتیک در فضای صلح‌آمیز در داخل و با همسایه‌‌گان باشند و از حقوق بشر و دست‌آوردهای ۱۹ سال اخیر حفاظت کنند، ایستاده هستند.

این کشورها و سازمان‌ها تأکید کرده‌اند که هم‌چنان برای کمک به مردم افغانستان در راستای دست‌یابی به صلح، عدالت و توسعه مصمم هستند.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *