سازمان ملل متحد با توجه به تحقیق تازهی خود اعلام داشته است که زنان افغانستان ضمن مواجهه با خشونتهای جنسیتی، با کاهش دسترسی به کمکهای بشری نیز روبهرو میباشند.
بخش زنان سازمان ملل متحد در تحقیق مشترک با یک نهاد حقوق بشری دیگر که روز «دوشنبه ۸ ثور» آنرا منتشر نموده، نگاشته است که دسترسی زنان افغانستان به دلیل نابرابری جنسیتی به کمکهای بشری کاهش یافته است.
بربنیاد این تحقیق جدید سازمان ملل متحد که در آن بیش از ۲۰ هزار زن در تمامی ولایات کشور مورد مصاحبه قرار گرفتند، ۷۰درصد آنها دسترسی به کمکهای بشری را دشوار توصیف نمودهاند.
در این تحقیق آمده است که در حال حاضر تقریبا هیچ دختری در بازه سنی ۱۳ تا ۱۷ سال در مکاتب حضور ندارند و تنها ۴۳درصد دختران در مکاتب دورهی ابتدائیه (صنف اول تا ششم) شرکت میکنند.
براساس تحقیق تازهی سازمان ملل متحد آمده است که برخی خانوادهها از روی اجبار و ناچاری به حذف وعده غذاییشان و همچنین ازدواج اجباری دخترانشان روی آوردهاند.
سازمان ملل متحد همچنین افزوده است؛ «دختران و زنان افغانستان در معرض خطرات جدی از جمله خشونت مبتنی بر جنسیت، ازدواج زودهنگام و بیخانمانی روبهرو میباشند. ضمنا از بین رفتن حقوق مربوط به اسناد هویتی و مشارکت محدود در تصمیمگیریهای اجتماعی، آنها را بیشتر به حاشیه رانده است.»
قابل ذکر است که گروه طالبان در نزدیک به چهار سال گذشته حاکمیت خود در افغانستان، دختران و زنان افغانستان را تقریبا از تمامی عرصههای زندگی به حاشیه رانده و محدودیتهای فزاینده بر آنان وضع نموده است.
به باور آگاهان و فعالین حقوق بشر این اقدام طالبان مصداق جنایت علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی بوده و گروه طالبان با وضع نمودن محدودیتهای فزایندهی خود بر شهروندان افغانستان به خصوص دختران و زنان افغانستان، آنها را در زندان خانگی قرار دادهاند.