رسانه آسیا تایمز در مطلبی با اشاره به ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران افغانستان نگاشته است که این ممنوعیت باعث زیان هنگفتی مالی برای افغانستان نیز گردیده است.
آسیا تایمز تاکید نموده است که این ممنوعیت در کنار زیان فاجعهبار برای دختران و زنان افغانستان بحران اقتصادی افغانستان را نیز بیشتر نموده و افغانستان سالانه حدود 1.4 میلیارد دالر زیان را متقبل شده است.
این نهاد در مطلبی که امروز “چهارشنبه 19 جدی” منتشر نموده تصریح کرده است که یافتههای این نهاد رسانهی نشاندهنده زیان هنگفت مالی افغانستان بهدلیل ممنوعیت آموزش دختران و زنان در بیش از سه سال اخیر بوده است.
آسیا تایمز افزوده است که پس از سقوط دوره اول حکومت گروه طالبان در سال 2001 حضور زنان افغانستان در سطوح مختلف بسیار زیاد بوده است که بعد از به قدرت رسیدن دوباره گروه طالبان در این کشور ممنوعیتهای شدیدی علیه زنان وضع شده است.
این رسانه تاکید نموده است که پس از دوره اول حکومت گروه طالبان در افغانستان، دختران و زنان افغانستان فرصتهای زیادی را در همهی بخشها داشتند و همچنین مرگومیر نوزادان نیز کاهش 50درصدی را نشان میداد.
آسیا تایمز تصریح نموده است که درآمد سرانه شهروندان افغانستان از سال 2001 که مبلغ 810 دالر بود تا سال 2020 به مبلغ دو هزار و 590 دالر رسیده بود که درواقع شاهد رشد چشمگیر بودیم.
با این حال این رسانه همچنین بیان داشته است که این رشد چشمگیر بعد از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان یکبار دیگر سقوط نمود و این مسئله نتیجه جبران ناپذیری برای جامعه افغانستان خواهد داشت.
این رسانه اذعان نموده است که رویکرد گروه طالبان در قبال زنان افغانستان باعث انزوای این گروه از جامعه جهانی و نظام بینالملل گردیده است.
قابل ذکر است که گروه طالبان بعد از تسلط دوباره در کشور محدودیتهای فزایندهی بر شهروندان کشور بهخصوص دختران و زنان وضع نموده و مانع آموزش و تحصیل دختران و زنان بالاتر از صنف ششم گردیده اند.
باوجود درخواستهای مکرر جامعه جهانی از گروه طالبان مبنی بر رفع محدودیتهای وضع شده علیه دختران و زنان افغانستان، این گروه تاکید دارند که مسئله دختران و زنان یک مسئله داخلی میباشد و کشورهای دیگر حق مداخله در این امر را ندارند.