ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر پاسخگویی گروه طالبان افزوده است که باید راهی برای متقاعد نمودن این گروه جهت تغییر مسیر پیدا نمود.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد روز گذشته با نشر نوار تصویری در خصوص ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان گفته است که اقدامات اخیر گروه طالبان یک قانون اخلاقی سرکوبگرانهی جدید میباشد که نه تنها باعث تقویت ستم بر دختران و زنان افغانستان میشود، بلکه فراتر از آن و تقریبا بر تمام جمعیت، اقلیتها، افراد با پیشینههای فرهنگی مختلف و حتی مردان افغانستان نیز ظلم میکند.
ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید که اگر قانون گروه طالبان برعکس نگردد، نسلهای بعدی در افغانستان براساس این قانون شکل خواهند گرفت.
آقای بنت تاکید دارد که؛ «ما باید راهی برای متقاعد نمودن گروه طالبان برای تغییر مسیر پیدا نماییم چرا که پاسخگویی در افغانستان برای آینده، صلح و آشتی مهم میباشد.»
به عقیده گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد یک استراتژی جامع که شامل عدالت کیفری باشد و فراتر از آن به طیف کاملی از اقدامات عدالت انتقالی گسترش یابد، برای عبور از چالش کنونی افغانستان نیاز میباشد.
ریچارد بنت تاکید دارد که انجام این کار باید با مشورت با دختران و زنان افغانستان و همهی اقشار مختلف در افغانستان صورت گیرد تا اقلیتها بهخصوص دختران و زنان بخشی از هر گونه روند حقوق بشری و روند سیاسی دربارهی آیندهی کشورشان را تشکیل دهند.
گروه طالبان در بیش از سهسال گذشته محدودیتهای فزایندهی بر شهروندان افغانستان بهخصوص دختران و زنان اعمال نموده و نیمی از شهروندان افغانستان تحت سلطه گروه طالبان از ابتدائیترین حقوق زندگی خود (آموزش و کار) محروم میباشند.