در ادامه بررسیهای خروج نیروهای آلمانی از افغانستان و تخلیه همکاران افغانستانی آنها، کمیته تحقیقاتی پارلمان آلمان خواهان شهادت مقامات بلندپایه فعلی و قبلی این کشور شده است.
در گزارش رسانههای آلمان آمده است که قرار است صدراعظم و وزرای خارجه و دفاع فعلی و سابق کشور آلمان در خصوص خروج نیروهای این کشور از افغانستان شهادت دهند.
کمیته تحقیق پارلمانی آلمان در ماه جولای ۲۰۲۲ بهمنظور بررسی خروج عجولانه نیروهای آلمانی از افغانستان ایجاد شد و قرار است روند تخلیه عجولانه دیپلماتهای آلمانی، نیروهای نظامی این کشور، همکاران افغانستانی آنها و سایر گروههای واجدشرایط را بررسی نمایند.
هورست زهوفر وزیر داخله پیشین روز پنجشنبه در کمیته حاضر شده و در خصوص فرایند خروج و تخلیه دیپلماتها و نیروهای این کشور از افغانستان شهادت داده است.
گفته شده است که تا پایان سال جاری میلادی آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین، اولاف شولتس، صدراعظم کنونی و وزرای خارجه و داخله پیشین آلمان نیز در این کمیته حاضر شده و شهادت دهند.
این کمیته پارلمانی در صدد آن است تا بداند چرا زهوفر، وزیر داخله پیشین آلمان در حالیکه طالبان کابل را گرفته بودند اصرار داشته است تا مهاجران افغانستانی اخراج گردند. همچنین چرا وزارت تحت امر او بر بررسی گسترده امنیتی کارمندان افغانستانی همکار نیروهای نظامی و دیگر سازمانهای آلمانی در تابستان ۲۰۲۱ پافشاری کرده است.
به عقیده این کمیته پارلمانی آلمان، رویکرد وزارت داخله این کشور باعث کند شدن روند تخلیه همکاران افغانستانی نهادهای آلمانی گردید در حالیکه این افراد از نظر دولت آلمان در معرض تهدید گروه طالبان قرار داشتند.
همچنین این کمیته گفته است در فرایند تخلیه همکاران افغانستانی نهادهای آلمانی، همکاری لازم میان وزارتخانههای خارجه و داخله این کشور وجود نداشته چنانچه وزارت خارجه این کشور تا آخرین لحظه بر باز ماندن سفارت این کشور در کابل تاکید داشت تا روند تخلیه همکاران محلی آلمان در افغانستان سادهتر انجام گردد.
بربنیاد آمار وزارت داخله آلمان، این کشور زمینه تخلیه بیش از ۳۶ هزار افغانستانی در معرض خطر را فراهم نموده است و در حال حاضر گفته میشود که بیش از سههزار افغانستانی همراه با خانوادههای خود شرایط تخلیه را دارا میباشند و منتظر دریافت ویزا هستند.
اما وزارت داخله آلمان تاکید میکند که «رد تقاضای پناهندگی افرادی که باعث تهدید نظم و امنیت عمومی در آلمان میگردد بسیار مهم میباشد.» و این بدان معنی است که برخی از افغانستانیها بهرغم همکاری با نهادهای آلمانی در افغانستان به آلمان منتقل نخواهند شد.
باتوجه به اطلاعات معتبر، وزارت داخله آلمان ضمن بررسیهای امنیتی، مسائل اعتقادی و فرهنگی افغانستانی متقاضی پناهندگی در آلمان را نیز در نظر میگیرد و این وزارت قصد دارد تا درخواست افرادی که دیدگاههای متفاوتتر نسبت به فرهنگ آلمان دارند و یاهم از گروههای اسلامگرا حمایت میکنند را رد نمایند.
در ادامه حملات مرگبار پناهجویان در آلمان، فشار بر حکومت این کشور برای کاهش پذیرش مهاجران از کشورهای مسلمان از جمله افغانستان افزایش یافته است.