ملل متحد از افزایش ۱۹درصدی‌کشت خشخاش در افغانستان خبر داده است

Spread the love

دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد گفته است که باوجود ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان، در سال ۲۰۲۴ خشت این محصول افزایش ۱۹درصدی داشته است.

در گزارش جدید دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد آمده است که گروه طالبان در سال ۲۰۲۴ در امر مبارزه با کشت خشخاش ناکام بوده است.

دفتر مبارزه با جرایم و‌ مواد مخدر سازمان ملل متحد افزوده است که سطح کشت خشخاش سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار بود در حالیکه این رقم در سال روان میلادی به ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین رسیده است.

در این گزارش آمده است که کشت خشخاش در مناطق شمال‌شرقی افغانستان رشد کرده و قیمت تریاک خشک هر کیلوگرم حدود ۷۳۰ دالر رسیده است.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد تاکید نموده است که برای رهایی کشاورزان افغانستان از وابستگی به بازارهای غیرقانونی باید حمایت صورت گیرد.

غاده والی مدیر اجرایی دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد گفت: «با توجه به اینکه کشت خشخاش در افغانستان همچنان در سطحی پایین باقی مانده است، ما فرصت و مسئولیت داریم که از دهقانان افغانستان حمایت کنیم تا منابع درآمدی پایدار و بدون وابستگی به بازارهای غیرقانونی را توسعه دهیم.»

مدیر اجرایی دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد تاکید نمود که؛ زنان و مردان افغانستان همچنان با چالش‌های انسانی و مالی شدید روبه‌رو هستند و نیاز فوری به معیشت‌های جایگزین دارند.

بربنیاد یافته‌های این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، مرکز جغرافیایی کشت خشخاش از ولایات جنوب غربی که به‌طور سنتی مرکز اصلی کشت خشخاش در افغانستان تا سال ۲۰۲۳ بودند، به ولایات شمال‌شرقی انتقال یافته است، جایی که ۵۹ درصد از کشت خشخاش در سال ۲۰۲۴ در ولایات شمال‌شرقی انجام شده است.

سازمان ملل متحد همچنین این تغییرات را نشان‌دهنده افزایش ۳۸۱ درصدی کشت خشخاش در این ولایات نسبت به سال ۲۰۲۳ عنوان نموده است.

محو کشت کوکنار در افغانستان همواره یکی از چالش‌ها در کشور بوده چنانچه گروه طالبان در سال جاری چندین اعتراض کشاورزان به ویژه در ولایت بدخشان را در جریان عملیات تخریب مزارع خشخاش به گونه خشونت‌آمیز سرکوب نمود.

در یکی از موارد سرکوب خشونت‌آمیز مزارع خشخاش در ولایت بدخشان دست‌کم هفت نفر کشته شدند و کشاورزان معترض می‌گویند طالبان، از معرفی کشت بدیل خشخاش به کشاورزان عاجز است و تخریب مزارع خشخاش، بدون معرفی بدیل آن، معیشت خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار داده و فقیرتر می‌نمایند.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *