رزماری دیکارلو معاون آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد گفته است که موضوع آموزش دختران و حقوق بشر صرفا مسئله داخلی افغانستان نمیباشد.
معاون دبیر کل سازمان ملل متحد که در یک نشست خبری بعد از نشست دوحه حضور یافته و صحبت میکرد بیان داشت: “افغانستان تعدادی پیمان، کنوانسیون و موافقتنامههای بینالمللی را امضا نموده است که بر حقوق بشر و حقوق مدنی تمرکز دارند. این اهمیت ندارد که حکومت در این کشور تغییر کند. این کشور این پیمانها را به عنوان یک کشور عضو امضا کرده است. به این معنی، که موضوعات حقوق بشر و زنان از جمله آموزش دختران افغانستان تنها یک موضوع داخلی نیست. ما آن را تصریح نمودیم.”
رزماری دیکارلو در بخش دیگر از سخنان خود گفت که زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند و ممنوعیت اشتغال زنان افغانستان توسط گروه طالبان تاثیر مخرب بر اقتصاد این کشور گذاشته است.
این مقام ارشد سازمان ملل متحد که ریاست سومین نشست دوحه برای افغانستان را نیز به عهده داشت افزود: زمانی که صحبت در مورد بخش خصوصی و مواد مخدر میشود بدون حضور زنان امکانپذیر نیست چرا که زنان در تولید و مصرف مواد مخدر نیز سهیم میباشند و باید بحث با آنها مطرح گردند.
معاون دبیر کل سازمان ملل متحد این اظهارات را در حالی بیان نموده است که بهدلیل مخالفت طالبان نسبت به حضور زنان در سومین نشست دوحه برای افغانستان فعالین حقوق بشر و زنان افغانستان در نشست اصلی دوحه حضور نداشتند.
در واکنش به دعوت نشدن فعالین حقوق بشر و زنان افغانستان در سومین نشست دوحه فعالین جامعه مدنی و حقوق زنان افغانستان این نشست را تحریم نمودند با این حال هم خانم دیکارلو در حاشیه نشست دوحه با شماری از زنان افغانستان دیدار داشت.
گروه طالبان بعد از به قدرت رسیدن دوباره در کشور آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع اعلام کرده و مانع رفتن زنان افغانستان به ادارات برای کار شده اند که با مخالفت جامعه جهانی روبهرو گردیده است.
جامعه جهانی از طالبان خواسته اند تا آموزش دختران و کار زنان افغانستان را ممانعت بهعمل نیاورده و بگذارند دختران به مکاتب و دانشگاه بازگردند و همچنین زنان به کار خود برگردند اما طالبان همواره تاکید نمودند که این موضوع داخلی افغانستان میباشد و آنان خود با توجه به شریعت آن را انجام خواهند داد.