در آستانه نشست دوحه سازمانها و فعالین زن خواستار به رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان گردیدند.
در نامهی این نهادها و سازمانها که تعداد آن به بیش از 35 نهاد و 170 فعال زن میرسد به نمایندگان کشورها برای افغانستان که در نشست دوحه اشتراک میورزند خواسته شده است تا آپارتاید جنسیتی طالبان در افغانستان را جهان به رسمیت بشناسد.
این نهادها و فعالین زن تاکد نموده اند که هر گونه تصمیم در نشست دوحه باید آزادی، حقوق زنان، و عدالت را در افغانستان احیا نماید.
این فعالین و نهادهای حامی حقوق زن تاکید نموده اند که هر گونه تصمیم بر مبنای ارزیابی هماهنگکننده ملل متحد برای افغانستان واقع بینانه و فراگیر نمیباشد.
در نامه این نهادهای حامی حقوق زن و فعالین آمده است که سازمان ملل متحد باید یک کارشناس حقوق بشر را به عنوان نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان بگمارد که هیچ ارتباطی با هیچ یک از گروههای قومی نداشته باشد.
این فعالین همچنین گفته اند که ماموریت احتمالی نماینده سازمان ملل متحد باید تعامل سیاسی به افغانستان و توجه به آپارتاید جنسیتی جاری در افغانستان باشد.
همچنین این فعالین از اشتراککنندگان و برگزارکنندگان نشست دوحه خواسته است تا این نشست به صورت زنده از رسانهها پخش گردد و در صورت عدم امکان این مهم در پایان هر روز گزارش از این نشست با حضور رسانهها اعلام گردد.
در این نامه فعالین حقوق زن تاکید نموده است که ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان که از خواست تمامی شهروندان کشور نمایندگی نماید از همه مهمتر است و برای رسیدن به صلح و ثبات دائمی در افغانستان هر تصمیمی که در این نشست اتخاذ میگردد باید بر اساس خواست مردم افغانستان باشد.
نشست دوحه فردا 18 فبروری برای مدت دو روز در پایتخت قطر با حضور نمایندگان ویژه چندین کشور و شماری از فعالین حقوق زن به میزبانی دبیر کل سازمان ملل متحد برگزار میگردد.