رییس‌جمهور غنی در نشست فوق‌العاده شورای ملی خواهان بسیج ملی علیه طالبان شد

Spread the love

امروز (یک‌شنبه، ۱۱ اسد) نشست فوق‌العاده شورای ملی افغانستان با حضور رییس‌جمهور غنی برگزار گردید. این نشست که به درخواست ریاست‌جمهوری افغانستان مبنی بر تشریح اوضاع عمومی از سوی قوه مجریه برای اعضای قوه مقننه انجام شده بود، در آن به‌شمول اعضای هردو مجلس (مجلس سنا و مجلس نمایندگان) اعضای کابینه، روسای ادارات مستقل و شماری از شخصیت‌های برجسته‌ی سیاسی و جهادی کشور اشتراک نموده بودند.

این نشست بر اساس ادعای ریاست‌جمهوری و دفتر رییس‌جمهور بر اساس ماده ۶۴ و ۶۵ قانون اساسی کشور به درخواست رییس‌جمهور در ایام رخصتی شورای ملی انجام شده است. بر اساس ماده شصت چهارم قانون اساسی در بند چهارم آن اعلان حرب و متارکه از وظایف رییس‌جمهور است که باید به سمع و نظر شورای ملی رسانده شده و به تصویب آن‌ها صورت گیرد. بر اساس ماده شصت و پنجم قانون اساسی، رییس‌جمهور می‌تواند در موضوعات مهم ملی، سیاسی، اجتماعی و یا اقتصادی به آرای عمومی مردم افغانستان مراجعه نماید.

بر این مبنا بر اساس گزارش‌ها، دفتر ریاست جمهوری دو شنبه‌ی هفته گذشته درخواستی را مبنی بر برگزاری نشست فوق‌العاده شورای ملی به ریاست این شورا فرستاده تا در مورد زمان دقیق این نشست تصمیم رهبری شورای ملی نهایی شود. پس از درخواست رییس‌جمهور مبنی بر تشکیل نشست فوق‌العاده شورای ملی شماری از نمایندگان مجلس و سناتوران این نشست را نمایشی خوانده و آن‌را تلاشی برای حفظ نظام جمهوریت سه نفره رییس‌جمهور غنی خواندند.

در این میان شماری دیگری از نمایندگان و سناتوران این نشست را فوق‌العاده مهم و حیاتی برای سرنوشت و آینده‌ی نظام سیاسی افغانستان خوانده و از آن حمایت نمودند. با این وجود این نشست، امروز قبل از ظهر در تالار مجلس عمومی شورای ملی برگزار گردید. میر رحمان رحمانی رییس مجلس نمایندگان ضمن حمایت از پروژه‌های انکشافی و زیربنایی دولت بر ایجاد فضای مشترک و سالم میان دو قوه (مجریه و مقننه) در شرایط کنونی تأکید کرد. او افزود که شورای ملی به‌عنوان نهاد قانون‌گذار در شرایط دشوار کنونی در کنار حکومت بوده و از تمامی برنامه‌های امنیتی و سیاسی حکومت حمایت می‌نماید. او هم‌چنین از رشادت‌ها و فداکاری‌های نیروهای امنیتی در مبارزه با هراس افگنان توصیف نموده و تأکید کرد که شورای ملی افغانستان در کنار این نیروها و به‌حمایت از جمهوری اسلامی افغانستان ادامه می‌دهد. او هم‌چنین در بخشی دیگری از سخنانش بر اهمیت نشست فوق‌العاده تأکید نموده و آن‌را گامی برای ایجاد روحیه‌ی ملی و تقویت حکومت‌داری عنوان نمود.

پس از آن رییس‌جمهور غنی موضع دولت جمهوری اسلامی افغانستان را در قبال گفت‌وگوهای صلح و آینده‌ی سیاسی کشور برای اعضای شورای ملی تبیین نمود. رییس‌جمهور بر حفظ و تقویت روحیه‌ی همکاری میان تمامی ساختارهای دولتی مخصوصن دو قوه (مجریه و مقننه) تأکید نموده و آن‌را در شرایط حساس کنونی حیاتی خواند. او از اعضای شورای ملی خواست که در برابر “تجاوز کنونی” به پاخواسته و از نظام و دستاوردهای دو دهه‌ی اخیر حمایت نمایند. او افزود« هرکدام از شما نمایندگان ده‌ها و صدها شبکه‌ی ارتباطی با  مردم دارید، اکنون زمان آن رسیده است که شانه دهید و مردم را برای بسیج ملی فراخوانید». او در بخشی دیگری از صحبت هایش خطاب به طالبان گفت که:« من ۷۲ سال سن دارم، کشورهای مختلف جهان را دیده و با آن‌ها کار کردم، آرزو‌ام این است که در آینده افغانستان صاحب صلح پایدار و با عزت باشد». هم‌چنین او از دستارودهای گذشته و قربانی‌های مردم افغانستان به‌منظور حفظ و نگهداشت آن ارزش‌ها به‌عنوان خطوط غیر قابل معامله در مذاکرات صلح یاد نموده و آن‌را متعلق به تمام مردم افغانستان دانسته و شرایط کنونی را آزمون برای بقا دانسته و گفت:« حال وظیفه‌ی من عاطفی شدن نیست، بلکه مردم انتظار دارند که از این آزمون بقا مدبرانه بیرون شویم، من ایستاده‌ام و بیدی نیستم که به هر بادی به لرزم».

او هم‌چنین ضرورت بسیج همگانی در برابر طالبان را از اولویت‌های اساسی در شرایط کنونی عنوان نموده و گفت:« احساس می‌کنم که زمان آن رسیده است که گفتمان ملی را آغاز نماییم». به‌باور رییس‌جمهور غنی، صلح واقعی زمانی تأمین خواهد شد که واقعیت‌های تاریخی- جغرافیایی افغانستان در نظر گرفته شود و بر مبنای آن، بنیادهای صلح در کشور فراهم و تأمین گردد. او افزود:« صلح پایدار بر اساس واقعیت‌های تاریخی و سیاسی به‌دست می‌آید، مشکل از جای شروع شد که صلح بر اساس واقعیت‌های اجتماعی و تاریخی افغانستان نه؛ بلکه به‌صورت شتاب‌زده و بر مبنای سلیقه‌های فردی و تیمی راه اندازی شد». هم‌چنین رییس‌جمهور در اخیر صحبت هایش از تغییر فکر طالبان یاد نموده و گفت که طالبان تغییر کرده است. زیرا آن‌ها خون‌خوارتر از گذشته و بی‌رحم‌تر از قبل وارد میدان‌های جنگ و نبرد با مردم افغانسان گردیده‌اند. او گفت که طالبان به‌هیچ ارزش بشری و انسانی پایبند نیست. آن‌ها در هر نقطه از افغانستان فعال مدنی، زنان، کودکان و جامعه‌ی رسانه‌ای ما را هدف قرار می‌دهند. به‌گفته ریس جمهور، طالبانی  قبل از ۲۰۰۱ با طالبان ۲۰۲۱ تفاوت چشم‌گیر در بی‌رحمی و غارت‌گری دارند. او گفت که امروز مردم افغانستان با ذهنیت باز و عقبه‌ی تاریخی واضح در برابر طالبان و سایر هراس افگنان  ایستاده و هرگز تن به‌حکومت سخت‌گیرانه طالبان نخواهند داد. او از شجاعت‌های نیروهای امنیتی کشور قدردانی نموده و گفت که روزانه با خانواده‌های شهدای نیروهای امنیتی و دفاعی و هم‌چنین عساکر خط نخست نبرد تماس دارد و تلاش می‌کند تا مدیریت جنگ در صفوف نیروهای امنیتی و دفاعی بهبود یابد. او هم‌چنین به مردم و جامعه‌ی جهانی اطمینان داد که رهبری حکومت پلان را آماده  و تطبیق می‌کند که تا شش ماه آینده وضعیت جنگ تغییر نماید. او به زنان اطمینان داد که دولت و تمامی ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی در کنار زنان افغانستان بوده و از حقوق آن‌ها دفاع و حراست می‌نماید. هم‌چنین در اخیر رییس‌جمهور، جنگ کنونی را جنگ علیه مردم افغانستان خوانده و از مبارزه با طالبان و بسیج همگانی در برابر این گروه اطمینان داد.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *