مقام‌های امریکایی: حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان ادامه می‌یابد

Spread the love

رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا روز گذشته در نامه‌ای به کانگرس این کشور گفته است، که از مذاکرات صلح بین حکومت افغانستان وگروه طالبان کاملن حمایت نموده و هم‌چنین از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در برابر هراس افگنان حمایت‌های مالی و لوجستیکی می‌نماید. جوبایدن از سایر کشورها در منطقه به ویژه پاکستان نیز خواسته است تا اقدمات بیش‌تری را برای آوردن ثبات در افغانستان انجام دهند. این در حالی است که زلمی خلیل‌زاد نماینده‌ی ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان هفته‌ی جاری سفرهای منطقه‌ای اش برای آوردن ثبات سیاسی و صلح پایدار در افغانستان به کشورهای منطقه آغاز نموده است.

خلیل‌زاد در سفرش به کابل با مقامات سیاسی دولت افغانستان، چهره‌های سیاسی، فعالان حقوق بشری و حقوق زنان دیدارهای جداگانه‌ای داشته است. در دیداری خلیل‌زاد با رییس‌جمهور غنی که در ارگ ریاست جمهوری انجام شده است، بر اساس منابع مطبوعاتی ارگ ریاست جمهوری، نماینده‌ی ویژه آمریکا با هیئت همراهش بر تسریع روند صلح و همکاری کشورهای ذی‌دخل در این پروسه تأکید نموده است. هم‌چنین خلیل‌زاد بر ادامه‌ی کمک‌های حمایتی دولت آمریکا برای سربازان افغانستان تأکید کرده و اطمینان داده است که آمریکا افغانستان را تنها نخواهد گذاشت. در همین حال رییس‌جمهور غنی چندی قبل در نشستی در دانشگاه کابل از تغییر نوع و شکل همکاری آمریکا با افغانستان خبر داده و تصریح کرده بود که نوعیت همکاری جامعه‌ی بین‌المللی با افغانستان تغییر کرده و این همکاری‌ها از همکاری نظامی به همکاری‌های مالی و حمایتی تغییر یافته است. به‌گفته رییس‌جمهور غنی، جامعه‌ی جهانی تلاش دارند تا خطر تروریزم بین‌المللی را با حمایت نیروهای افغان در جبهات نبرد و کمک‌های مالی دوام‌دار در افغانستان و منطقه نابود ساخته و تهدیدهای جهانی گروه‌های تروریستی را خنثی سازد.

هم‌چنین زلمی خلیل‌زاد  طی دیدارهای جداگانه، با عبدالله‌عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی، حامد کرزی رییس‌جمهور پیشین و میر رحمان رحمانی رییس مجلس نمایندگان نیز دیدار نموده و بر ادامه‌ی حمایت‌ها و همکاری‌های دوام‌دار ایالات متحده آمریکا در افغانستان تصریح نموده است. در ادامه‌ی دیدارها، زلمی خلیل‌زاد دوشنبه شب در مصاحبه‌ای با طلوع‌نیوز بر ادامه همکاری‌های مشترک دولت افغانستان و دولت آمریکا در خصوص تضعیف تروریزم و تسریع روند صلح افغانستان اذعان نموده و آن‌را گامی مشترک در جهت رسیدن به اهداف عالی در افغانستان خواند. او هم‌چنین بر دوام کمک‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا از اردوی ملی افغانستان اطمینان داده و تأکید کرد که آمریکا از افغانستان خارج نمی‌شود، بلکه با اشکال دیگری در این کشور حضور خود را حفظ خواهد نمود.

او هم‌چنین از طالبان به‌خاطر نداشتن طرحی مشخص در خصوص رسیدن به ثبات سیاسی و صلح پایدار در افغانستان انتقاد نموده و گفته است که طالبان تا کنون طرحی را برای صلح در اختیار او تیم تخنیکی‌اش قرار نداده او و همکارانش منتظر طرح صلح طالبان برای بررسی و ارزیابی‌های کارشناسانه می‌باشد.  او هم‌چنین از تلاش دولت افغانستان به‌‍منظور رسیدن به صلح قدردانی نموده و تصریح کرده است که نمایندگان دولت افغانستان در دوحه‌ی قطر تمایل جدی برای ادامه مذاکرات و رسیدن به یک توافق سیاسی دارند اما؛ این نمایندگان به‌گفته او از صلاحیت کافی برای پیش‌برد مذاکرات برخوردار نبوده و در هر موردی نیازمند مشوره با کابل و مقامات بلند پایه سیاسی در افغانستان هستند.

به‌گفته این مقام بلند پایه‌ای آمریکایی، هیئت مذاکره کننده طالبان در دوحه‌ی قطر از صلاحیت کافی و وسیع برخوردار بوده و به‌گفته او این نقطه امیدی برای یافتن کلید صلح افغانستان می‌باشد. او هم‌چنین از ادامه مذاکرات دوحه خوشبین بوده و تأکید دارد که این مذاکرات می‌تواند نتایجی ملموسی را به‌همراه داشته باشد. او هر چند از بطی بودن این مذاکرات انتقاد نمود اما؛ تأکید داشت که جنگ کنونی ابعاد وسیع امنیتی و سیاسی داشته و بررسی و توافق روی تمامی موارد در مدت زمانی کوتاه امکان پذیر نیست. این همه در حالی است که دامنه‌ی جنگ وخشونت در افغانستان به‌شدت افزایش یافته و سربازان ارتش روزانه در میدان‌های نبرد با کمبود تجهیزات و وسایل لازم جنگی روبرو‌اند. این سربازان همه روزه در سنگرهای نبرد با طالبان کشته می‌شوند و در این میدان‌ها هنوز امیدی برای صلح و امنیت نیست.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *