لئوناردو زولو نماینده کمیساریای پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید که نقض حقوق بشر توسط حاکمان افغانستان این کشور را در وضعیت همیشگی اضطراری قرار داده است.
نماینده کمیساریای پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید کرده است که نقض حقوق بشر بهخصوص نقض حقوق زنان در افغانستان توسط طالبان باعث طردشدن ابن گروه از جوامع بینالمللی گردیده است.
لئوناردو زولو در مصاحبه با وبسایت اییو ابزرور گفته است که وضعیت اضطراری در افغانستان با رویکار آمدن طالبان از بین نرفته و ادامه داشته است. به عقیده وی به همین دلیل است که او وضعیت افغانستان را اضطراری و دائمی میداند.
آقای زولو در این مصاحبه ضمن اشاره به زلزله و سیلهای ویرانگر گفته است که؛ در سال گذشنه حدود شش میلیون نفر در افغانستان با قحطی مواجه بود، اما اکنون حدود ۲۹ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه در کشور نیاز دارند.
همچنین این مقام سازمان ملل به اخراج عظیم موج پناهجویان از کشورهای ایران و پاکستان اشاره نموده میگوید که سازمانهای کمکرسان اکنون در تلاش برای رسیدگی به این پناهجویان میباشند.
لئوناردو زولو میگوید پاکستان در حال حاضر روزانه ۲۰ هزار پناهجو را اخراج مینماید که اخراج افغانستانیها از ایران در روزهای پسین نیز شدت گرفته و این وضعیت فشارها بر نهادهای کمکرسان بینالمللی را افزایش داده است.
در همین حال شورای پناهندگان ناروی نیز گفته است که تحریمهای وضع شده بر افغانستان از سوی جامعه جهانی تاثیر فلجکنندهی بر اقتصاد این کشور گذاشته است.
بعد از رویکار آمدن دوباره طالبان در کشور این گروه افراطی محدودیتهای شدیدی را بر زندگی مردم و بهخصوص دختران و زنان افغانستان وضع نموده است که در واکنش به این محدودیتها نهادهای کمکرسان نیز کمکهای خود را محدود نموده است.