مسئولین گروه طالبان در وزارت انرژی و آب میگویند که سه میلیون نفر در ولایت کابل به آب پاک آشامیدنی دسترسی ندارند.
این مقام طالبان گفته است در صورت تداوم این وضعیت و تغییر نکردن وضعیت کنونی تنها یک دهه دیگر زندگی در کابل ممکن خواهد بود و پس از آن زندگی در پایتخت کشور غیرقابل تحمل خواهد شد.
ولایت کابل و شهروندان پایتخت افغانستان از چند سال است که با کمبود آب پاک مواجه بوده و شهروندان برای گرفتن آب ساعتهای طولانی را در صف منتظر میمانند.
شهروندان پایتخت کشور با ارسال ویدئو و تصاویر از صفهای طولانی برای گرفتن آب شکایت کرده و میگویند بعضا تا ده ساعت منتظر گرفتن آب میایستند.
در ویدئوهای منتشر شده از مناطق غرب کابل دیده میشود که مردم در تاریکی شب منتظر گرفتن آب در صفهای طولانی میباشند.
یکی از باشندگان غرب کابل ضمن انتقاد از پاسخگو نبودن کسی در شبکه اجتماعی فیسبوک نوشته است که: «دیروز ساعت ۲ بعد از ظهر همراه با پسرم برای آب رفتیم، بعد از انتظار کشیدن ۱۳ ساعته در نهایت ساعت ۳ صبح نوبت به ما رسید و آب دریافت نمودیم.»
برنامه جهانی غذا گفته است در حال حاضر در بیشتر مناطق افغانستان مقدار کمی آب از منابع ناایمن تهیه میشود. این سازمان گفته است کیفیت آب در ۳۰ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان به شدت پایین است.
مرکز پیشگیری و کنترول بیماریها گزارش داده که از اول جنوری تا ۲۱ ماه می سال ۲۰۲۳، نزدیک به ۵۵ هزار مورد ابتلا به وبا در افغانستان ثبت شده که ۲۰ مورد آن شهروندان کشور را به کام مرگ کشانده است.
این در حالی است که مردم به موضوع صرفهجویی در مصرف آب توجه چندانی نمیکنند. و موضوع تغییرات آبوهوایی را اغلب شوخی میپندارند.
در شهر کابل که درجه حرارت میتواند تا ۳۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد، یافتن آب همیشه مشکل بوده است. با این حال، از ماه ثور، وضعیت به طور قابل توجهی بدتر شده است.
ساکنان کابل به ویژه غرب پایتخت باید ساعتها انتظار بکشند تا بتوانند مقدار آب را به خانه ببرند که این آب هم صحی نیست.