همسر سابق نلسون ماندلا سرکوب زنان توسط طالبان را آپارتاید جنسیتی تلقی نمود

Spread the love

گراسا ماچل فعال برجسته حقوق زنان و همسر پیشین نلسون ماندلا قهرمان مبارزه با آپارتاید نژادی به رزونامه تلگراف گفته است که برخورد جهان با طالبان نرم می‌باشد.

این فعال حقوق زنان گفته است که سرکوب زنان توسط طالبان در افغانستان نوعی از آپارتاید جنسیتی می‌باشد.

همسر سابق نلسون ماندلا از جامعه جهانی خواسته است تا برای افزایش فشار بر طالبان راه‌های جدیدی را پیدا نمایند. او افزود جامعه جهانی، با همان عزمی که با حکومت سفید پوستان در آفریقای جنوبی مبارزه کرد با طالبان نیز مبارزه نمایند.

آفریقای جنوبی که اکثر باشندگان آن سیاه پوستان بودند به مدت ۴۰ سال توسط سفید پوستان اداره شده و سیاه‌پوستان از اکثر حقوق اجتماعی و سیاسی خود محروم بودند.

بعد از سقوط دولت افغانستان و روی کار آمدن طالبان نزدیک به دوسال است که این گروه محدودیت‌های شدیدی را بر دختران و زنان افغانستان وضع نموده و آگاهان عرصه‌های اجتماعی می‌گویند طالبان آپارتاید جنسیتی را در افغانستان حاکم کرده اند.

همسر سابق قهرمان مبارزه نژادی افزوده است: «محدودیت‌های وضع شده بر زنان افغانستان آپارتاید جنسیتی می‌باشد. وی اضافه کرده است جهان باید همان اصرار و قدرت که در مبارزه با آپارتاید نژادی در آفریقای جنوبی داشت را در افغانستان و در برابر طالبان نیز داشته باشند.»

در همین حال هدربار از دیده‌بان حقوق بشر، از سخنان گراسا ماچل تمجید کرده و خطاب به جهان گفته است: بزرگ‌ترین کنشگر حقوق زنان و همسر سابق قهرمان مبارزه با آپارتاید به مبارزه زنان افغانستان پیوسته است.»

گراسا ماچل گفت: جهان نمی‌تواند تصمیم‌گیری در مورد ۵۰درصد جمعیت افغانستان را صرفا به طالبان واگذار کند. ما باید راه درگیر شدن خلاقانه با آن را پیدا نماییم و طالبان را با این نظر به چالش بکشیم، که از نظر انسانی، قائل شدن تبعیض با افراد صرفا به دلیل زن بودن قابل قبول نیست.»

وی از جامعه جهانی خواست برخورد نرم را کنار گذاشته و با افزایش فشار بر گروه طالبان باید به آن‌ها فهماند که «خانواده انسانی به آن‌ها اجازه نمی‌دهند به رفتارشان در قبال زنان افغانستان ادامه دهند.»

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *