سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان در نامهی که روز «سهشنبه ۲۲ حمل» عنوانی دبیر کل سازمان ملل آنتونیو گوترش نوشته اند، خواستار حمایت از خبرنگاران افغانستان شده اند.
در نامه سرگشادهی که توسط ۶۰۰ خبرنگار افغانستان امضا شده است از سازمان ملل انتقاد شده و گفته اند چرا سازمان ملل بطور جدی کاری نمیکند؟
در این نامه سرگشاده آمده است: «امروز در داخل افغانستان همه دستاوردها بر باد رفته و بیکاری، فقر، تحقیر و ترس از مرگ، امان ما را بریده است و اگر در تبعید اجباری از کشور به سر میبریم، در سراسر جھان سرگردانیم. در حقیقت، ظرفیتهای حرفهای و هر چیزی را که هویت جامعه رسانهای را شکل داده بود، از دست دادهایم.»
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان افزوده است: بعد از سقوط کابل، حدود ۶۰ درصد رسانههای این کشور بسته شدند، شمار زیادی از روزنامهنگاران تبعید شدند و آنهایی که ماندند در وضعیت بد شغلی و امنیتی به سر میبرند.
خبرنگاران افغانستان در این نامه گفته اند؛ فعالیت شبکههای تلویزیونی در افغانستان به شدت محدود شده، تا جایی که بسته بودن این شبکهها بهتر از باز بودنشان هست.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان خطاب به آقای گوترش گفته است: خبرنگاران افغانستان از شما «آقای گوترش» چند تا سوال دارند.
پرسشهای مطرح شده از آقای گوترش قرار ذیل اند: با این که از تلاش و دوستی شما کمال اطمینان داریم، اما اکنون پرسش جدی در این جا مطرح میشود که چرا آن اراده بزرگ برای آزادی بیان و دموکراسی در کشور ما دیگر رنگی ندارد؟ آیا هنوز ملت افغانستان را به عنوان عضو جامعه انسانی میشناسید؟
چرا در برابر پایمال شدن حقوق بشر، از جمله نقض حقوق خبرنگاران، حقوق دختران و زنان افغانستان اقدام جدی نمی نمایید؟
در این نامه همچنین تاکید شده که آن عده از مقامهای طالبان که قوانین بینالمللی در مورد فعالیت رسانهای و کارمندان رسانهها را نقض میکنند، «باید مجازات و مورد تحریمهای شدید قرار بگیرند».
این نامه از سازمان ملل خواسته که برای آزادی خبرنگاران زندانی در افغانستان تحت کنترول طالبان و حمایت از خبرنگاران گیرمانده در کشورهای سومی، کمک کند.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، که این نامه را منتشر کرده، در وبسایت خود نوشته که در ماه اسد ۱۴۰۰ در آلمان به کار آغاز کرده است و برای حمایت از خبرنگاران افغانستان در داخل و خارج کشور دادخواهی میکند.