محمداشرف رییسجمهور کشور، میگوید که اجماع همه بر این است که طالبان به مذاکرات جدی صلح حاضر نمیشوند تا زمانیکه وضعیت نظامی در میدان جنگ تغییر نکند.
رییسجمهور امروز (یکشنبه، ۱۰ اسد) که در نخستین نشست کابینه الکترونیکی صحبت میکرد، گفت که « ما صلح میخواهیم، اما طالبان تسلیمی میخواهند.»
رییس جمهور خاطرنشان کرد که سوق و اداره نهایت منسجم در بین گروه طالبان به وجود آمده است که این ترکیب از تیوریستها و کشورهای حامی شان است.
او افزوده که گروه طالبان از ۱۰۰ تا ۱۵۰ عملیات در روز انجام میدهند که در سی سال گذشته بیپیشنه است. غنی همچنان گفت که طالبان گروههای سیاه تروریستی بینالمللی را در افغانستان داخل کردهاند.
با این حال، او تأکید کرد که تا شش ماه آینده وضعیت جنگ در کشور تغییر خواهد کرد و برای این کار برنامه مشخص و منسجم نیز وجود دارد.
به باور غنی، بدون اولویتبندی نمیشود به این هدف رسید. او اضافه کرد: «بدون اولویتبندی به این هدف نمیرسیم، نمیتوانیم همزمان در هر جا باشیم.»
در همین حال، غنی در نشست کابینه افزود که افغانستان مورد تهاجم قرار گرفته است و این تهاجم حیثیت مردم افغانستان را هدف قرار داده است.
غنی گفت: «ضرور است تا شناخته شود که هجوم سر حیثیت ما است.»
به گفته غنی، گروه طالبان با تصرف ولسوالیها کتابهای وطندوستی، تاریخ و جغرافیه را از مضامین مکتب حذف کرده است.
در همین حال، رییس جمهور طالبان را به لحاظ مذهبی، «فتنه» خواند و از عالمان دین افغانستان خواست تا این گروه را آنچنان که فتنه هستند، به مردم بشناسانند. او همچنان تذکر داد که گروه طالبان نسبت به گذشته ظالمتر، فجیعتر و نامسلمانتر شدهاند.
غنی افزود: «بلی طالبان تغییر کردهاند، اما نه مثبت. نه اراده صلح دارند و نه آبادی. ماتحت ضمیر طالبان روشن شده است؛ باید طالب را بشناسیم.»
رییس جمهور در نشست کابینه گفت که چارچوب جمهوریت حسب شرایط انعطافپذیر و در حال تکامل است. او نظام بدیل جمهوریت در افغانستان را خشک و یخ زده خواند و افزود: «میخواهند گذشته را آینده بسازند.»
از سویی دیگر، افزون بر بحث امنیتی، غنی به مناسبت هفته دیجیتالسازی حکومت به تمام ادارات دولتی دستور داد تا در یک ماه معاش کارمندان دولتی را از طریق الکترونیک پرداخت کنند.
او با انتقاد از برخی وزارتها گفت که گزارشی را که او در ۴۸ ساعت میخواهد در ۴۸ روز به او میرسد.
غنی خطاب به کابینه گفت: «فساد قابل تحمل نیست، مرا نزد شرکای بینالمللی بیاب نکنید.»
مبارزه با فساد اداری یکی از تعهدات جدی حکومت به جامعه جهانی و نیز یکی از شرایط کشورهای کمککننده به افغانستان است.