دفتر معاونت اول ریاست جمهوری میگوید، در جریان سه دههی گذشته وضعیت آبهای زیرزمینی شهر کابل در یک حالت «خیلی بحرانی» از نگاه کمی، کیفی و مدیریتی قرار گرفته است که چنین وضعیتی شرایط ناگوار و وخیم را در قبال خواهد داشت.
دفتر معاون اول ریاستجمهوری، امروز (دوشنبه، ۴ حوت) با نشر اعلامیهی گفته است که استفادهی بیرویه و غیرتخصصی از آبهای کابل روی وضعیت زیستمحیطی شهر کابل اثرات مخرب و نامطلوبی بر جای گذاشته و دورنمای زندگی را در شهر کابل در هالهای از ابهام فرو برده است.
در اعلامیه آمده است که، شهر کابل با دو تهدید عمده و جدی «پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی و کاهش ظرفیت آبدهی چاهها» و «آلودگی آبهای آشامیدنی که سبب انواع مریضیها میشود»، مواجه است.
اعلامیه میافزاید، که این شرایط ناگوار از خشکسالیهای اخیر و تغییرات اقلیمی، کاهش ساحات تغذیهی آبهای زیرزمینی، افزایش نفوس و استفادهی بیشتر از ذخیرههای موجود آبهای زیرزمینی بدون درنظرداشت توازن بین تغذیه و بهرهبرداری و به اهداف تجارتی ناشی میشود.
در اعلامیه آمده است: «مطابق اهداف انکشاف پایدار (SDG)، تأمین عادلانهی آب آشامیدنی صحی با قیمت مناسب یکی از اهداف عمده میباشد، اما قسمی که در شهر کابل به مشاهده میرسد همهساله با افزایش نفوس و کاهش منابع آبهای زیرزمینی رسیدن به این هدف مشکل و مشکلتر شده و سیر نزولی را میپیماید.»
معاونیت اول ریاستجمهوری از مردم خواسته است که آب را به اندازه مصرف کرده و دولت را برای جبران کمبود آب و پیشگیری از وقوع فاجعهی زیستمحیطی همکاری کنند.