«طالبان و سیاست زمین سوخته»

Spread the love

«طالبان دی‌روز، یک‌شبنه پذیرفتند که تعدادی از خانه‌های را که در دو روز اخیر در شمال کابل به تصرف خود در آورده‌اند به آتش کشیده‌اند. به گفته‌ی آنان، مخالفان از این خانه‌ها برای اهداف نظامی استفاده می‌کردند. به گزارش خبرگزاری افغان که در پاکستان منتشر شده است، طالبان ادعا کردند ساکنان خانه‌های به آتش کشیده‌شده به‌سوی واحدهای طالبان تیراندازی کرده‌اند. در این میان، هم‌چنین ادعا شده است، که مردم غیرنظامی این مناطق نیز برای دوری از خطر نبردها جابه‌جا شده‌اند. بیانه‌ی طالبان در پاسخ سازمان ملل صادر شده است. سازمان ملل دی‌روز در بیانیه‌ای، سیاست سرزمین سوخته‌ی طالبان در شمال کابل را تقبیح کرد و فاش ساخت که شبه‌نظامیان طالبان در دو روز اخیر، دهکده‌ها و محصولات کشاورزی را به آتش کشیده‌اند و ده‌ها هزار افغان را به‌زور وادار به ترک دهکده‌های خود و حرکت به‌‎سوی پایتخت کرده‌اند. سازمان ملل در این بیانیه که در اختیار مطبوعات قرار گرفت متذکر شد که درباره‌ی زیاده‌روی‌هایی که در جلگه‎ی شمال کابل اعمال شد، اطلاعات دست‌اولی را به‌دست آورده است.

از سوی دیگرف منابع مستقل در افغانستان گفتند: «گروه طالبان هزاران نفر از آورگان را که به کابل پناه برده‌اند، بازداشت کرده است.» به گزارش خبرگزاری فرانسه از کابل، این منابع گفتند: «گروه طالبان از بامداد دی‌روز تا کنون، دوهزار نفر را در خیرخانه در حومه‌ی شهر کابل بازداشت کرده است.»

دبیرکل سازمان ملل از گزارش‌های نقض حقوق بشر و قوانین بشردوستانه‌ی بین‌المللی در افغانستان از سوی طالبان ابراز ناراحتی کرد.  در بیانیه‌ی کوفی‌عنان که دی‌روز، سه‎شنبه، منتشر شده، آمده است: «دبیرکل سازمان ملل جابه‌جایی اجباری غیرنظامیان را که از تازه‌ترین جنایات طالبان است، به‌شدت محکوم می‌کند و از گزارش‌های تجاوز به حقوق ساکنان شمال و هم‌چنین مردم آواره‌ی کابل هراسان شده است.»

روزنامه‌نگار فرانسوی فیگارو در گزارشی درباره‌ی پاک‌سازی قومی طالبان در مناطق شمالی کابل نوشت: «در حملات اخیر طالبان، صدها نفر مجبور به ترک خانه و کاشانه‌های خود شده‌اند.» بنابراین گزارش، طالبان بسیاری از این افراد را با هدف جانشین‌کردن پشتون‌ها به‌جای آن‌ها از مناطق مسکونی‌شان آواره کرده‌اند. منابع بی‌طرف هم‌چون نماینده‌ی سوئیس نیز نوشته‌ی این روزنامه را تأیید کرده‌اند که طالبان آمدند و محصولات کشاورزی را آتش زدند و مردان را تیرباران کردند و زنان را ربودند.

مایکل سمپل، هماهنگ‌کننده‌ی سازمان ملل در منطقه‌ی هزاره‌جات افغانستان، روز جمعه در اسلام‌آباد اعلام کرد: «آن‌چه در مناطق شمالی به شکل سوزانده‌شدن منازل مردم اتفاق افتاد، پیش از آن نیز، در مناطق بامیان تکرار شده بود.» در چندین بیانیه‌ی مختلف سازمان ملل متحد، طالبان به‌دلیل سوزاندن خانه‌های مردم نکوهش شده‌اند. مایکل سمپل به خبرنگاران گفت: «به‌دنبال درگیری‌ها در پایان بهار سال جاری، این مناطق دو مرتبه بین طالبان و اتحاد شمال دست‌به‌دست شده‌اند. در جریان این درگیری‌ها تعداد زیادی خانه در بامیان سوزانده شده است.»… وی گفت: «مانند مناطق شمالی، در منطقه‌ی بامیان نیز هیچ خانه‌ای سالم نمانده است.»…

مایکل سمپل گفت: «اکنون که مردم به خانه‌ی خود بازگشته‌اند می‌بینند که همه‌ی اموال آن‌ها به سرقت رفته و یا سوزانده شده است. اکنون با نزدیک‌شدن زمستان و زمان بارش برف در منطقه‌ی هزاره‌جات، جنگ و گرسنگی و فقر، سه مشکل اصلی مردم است.» سمپل گفت: «از جمعیت دومیلیون نفری بامیان، حدود سه‌صدهزار نفر در فقر و گرسنگی کامل به سر می‌برند و نزدیک دومیلیون نفر از مردم فقیر هستند.»

منبع: قومیت‌گرایی و نقض حقوق بشر در افغانستان، محمد ابراهیم حسن‌زاده یکاولنگی بامیانی، چاپ دوم، انتشارات امیری، صص ۳۳۹-۳۴۳٫

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *