سازمان بهداشت جهانی گزارش داده است که خدمات حیاتی صحی را در گذرگاه مرزی اسلامقلعه ولایت هرات به بازگشتکنندگان ارائه میدهد.
در گزارش سازمان بهداشت جهانی که روز «پنجشنبه ۱ جوزا» منتشر شده آمده است که بازگشتکنندگان در زمان ورود خسته، نگران و دچار ترس و آسیبهای روانی میباشند.
این نهاد بینالمللی تاکید نموده است که در هر دو نقطه مرزی بزرگ، یک بحران انسانی در حال شکلگیری میباشد و بازگشتکنندگان با مشکلات عدیدهی از جمله آیندهی نامعلوم در کشوری که نزدیک به ۲۳ میلیون نفر از جمعیت آن متکی به کمکهای بشردوستانه برای تامین نیازهای حیاتی خود میباشند، روبهرو اند.
در گزارش سازمان بهداشت جهانی تاکید شده است که؛ «بسیاری از بازگشتکنندگان با مشکلات جدی صحی مواجه میباشند، مشکلاتی که به دلیل فقر شدید، ناامنی غذایی و نبود حمایتهای حفاظتی، وخیم تر گردیده است.»
این نهاد همچنین افزوده است که از جمله مشکلات صحی شایع در میان بازگشتکنندگان میتوان به تروما (آسیبهای فیزیکی)، سؤتغذیه، بیماریهای ساری مانند اسهال حاد، عفونتهای حاد تنفسی و مشکلات صحت روان اشاره نمود.
این در حالی است که پیش از این صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام داشته بود که با همکاری دولت چین، به هزاران خانواده بازگشتکننده از پاکستان به افغانستان بستههای بهداشتی ضروری توزیع میکند.
روند اخراج مهاجرین افغانستانی از کشورهای ایران و پاکستان در بیش از یک سال پسین ادامه داشته و این روند در ماههای اخیر شدت یافته و مقامات این کشورها به برخورد جدی با مهاجرین فاقد مدارک اقامتی معتبر در این کشورها تاکید نموده است.