دفتر هماهنگکنننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) میگوید که بعد از به قدرت رسیدن دوباره گروه طالبان در افغانستان، مبلغ ۶.۷ میلیارد دالر به این کشور کمک مالی شده است.
در بیانیهی که اوچا روز «یکشنبه ۱۳ عقرب» منتشر نموده آمده است که تنها از ۱۵ آگوست سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ حدود ۳.۳ میلیارد دالر کمک مالی به افغانستان تحت کننترل طالبان شده است.
بربنیاد بیانیهی اوچا، شهروندان افغانستان تاکنون با چالشهای متعددی از جمله بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی، درگیری و ناامنی غذایی روبهرو هستند.
براساس بیانیه اوچا، گرچه محدودیتهای گروه طالبان بر دختران و زنان در افغانستان بحران بشری این کشور را تشدید بخشیده است اما این نهاد بینالمللی در بیش از سه سال گذشته از گرسنگی در افغانستان تحت حاکمیت گروه طالبان جلوگیری نموده است.
اوچا گفته است که در این مدت ضمن گسترش ارائه خدمات صحی، شیوع بیماریهای ناشی از آب نیز در کشور کاهش یافته است.
در بیانیه اوچا آمده است که طالبان در بیش از سهسال گذشته ۷۱ فرمان محدودکننده علیه دختران و زنان صادر نموده ولی «با آنهم و بهرغم چالشهای موجود، فعالان بشردوستانه بهطور خستگیناپذیری برای حمایت از مشارکت زنان افغانستان در تمام جنبههای اقدامات بشردوستانه تلاش نمودهاند.»
اوچا تصریح نموده است که این تلاشها شامل گفتوگو برای حضور زنان در نهادهای امدادرسان، ایجاد فضای اداری جداگانه و همچنین پرداخت هزینه برای محرم آنها میگردد.
دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان هشدار میدهد که؛ در صورت کاهش سطح بودجه، دستاوردهای بشردوستانه طی سالهای اخیر در افغانستان تحت حاکمیت گروه طالبان از بین خواهد رفت.
این در حالی است که اوچا به تازگی از افزایش مداخله گروه طالبان در فعالیت نهادهای کمکرسان خبر داده و گفته بود که گروه طالبان از سال ۲۰۲۱ تاکنون ۳۹۲ فرمان محدودکننده در خصوص عملیات کمکرسانی بشردوستانه در افغانستان صادر نموده است.