دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) میگوید که مداخله گروه طالبان در فعالیت نهادهای کمکرسان بینالمللی و داخلی بهطور چشمگیر افزایش یافته است.
دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید دارد که تنها در ماه سپتامبر سال جاری میلادی ۱۷۳ مورد مداخله گروه طالبان بر فعالیت نهادهای کمکرسان در افغانستان را ثبت نموده است.
این نهاد بینالمللی روز «سهشنبه ۱ عقرب» با نشر بیانیهی نگاشته است که این مداخله در روند فعالیت نهادهای کمککننده در افغانستان تحت حاکمیت گروه طالبان سبب تعلیق دستکم ۸۳ پروژه گردیده است.
به عقیده اوچا، در این مدت دو پروژه بهگونه مؤقت تعطیل و یک پروژه هم به مکان دیگری منتقل یافته که در ۹۸درصد از آنها مداخله گروه طالبان در فعالیت نهادهای کمکرسان دلیل عمده تعطیلی، تعلیق و منتقل شدن به جای دیگری میباشد.
در بیانیه این نهاد بینالمللی آمده است: «مهمترین رویدادها شامل مداخله در فعالیتهای بشردوستانه، خشونت علیه کارمندان، دسترسی به داراییها و امکانات بشردوستانه و همچنین محدود نمودن ساحه فعالیت نهادها و کارمندان در داخل کشور میباشد.»
اوچا ضمن بیان اینکه در ماه سپتامبر ۸۸درصد رویدادها ناشی از مداخله گروه طالبان در اجرای فعالیتهای بشردوستانه بوده افزوده است که: مداخله طالبان نسبت به یک ماه قبل ۳۱ درصد و در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته ۶۶درصد افزایش یافته است.
ممانعت در خصوص اجرای پروژهها، مداخله در امور استخدام کارمندان، درخواست اطلاعات مهم کارمندان، مداخله در امور تدارکات، محدود نمودن مشارکت زنان در امور بشردوستانه و درخواست مالیات غیرقانونی از موارد مهم مداخله طالبان در فعالیت نهادهای کمککننده در افغانستان تحت حاکمیت طالبان عنوان شده است.
اوچا همچنین افزوده است که گروه طالبان در ماه گذشته ۱۳ دستور محدود کننده علیه نهادهای کمکرسان صادر نموده و همچنین در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ بیشترین مداخله در امور استخدام کارمندان نهادهای کمکرسان توسط طالبان انجام شده است.
براساس بیانیه اوچا، بیشترین مداخله در امور فعالیت نهادهای کمکرسان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان توسط ریاستهای اقتصاد و صحتعامه طالبان و همچنین والیها و فرماندهان امنیه گروه طالبان صادر شده که بعد از توشیح قانون امر به معروف گروه طالبان ۴۷ مورد مداخله توسط وزارت امر به معروف گروه طالبان در فعالیت بشردوستانه نهادهای کمکرسان گزارش شده است.
با وجود اینکه گروه طالبان همواره مداخله در امور فعالیت نهادهای کمکرسان در افغانستان را رد نموده است نهادهای بینالمللی و شهروندان کشور اما از مداخله گروه طالبان در فعالیت نهادهای کمکرسان همواره ابراز نگرانی کرده اند.