مک مستر: با اشاره به کمک‌ها به طالبان گفت؛ باید از اقدامات مخرب که باعث تقویت آن‌ها می‌گردد جلوگیری شود

Spread the love

اچ آر مک مستر مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده آمریکا با اشاره به کمک‌ها به طالبان گفت؛ باید از اقدامات مخرب که باعث تقویت این گروه می‌گردد جلوگیری صورت گیرد.

مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده آمریکا بیان داشت که کمک‌ها به طالبان باعث قوی‌تر شدن پایه‌های این گروه شده و به مردم افغانستان صدمه وارد می‌کند. وی همچنین خواستار تضعیف گروه طالبان و‌ تقویت مردم افغانستان شد.

مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده آمریکا تاکید داشت که قرارگرفتن پول بیشتر در دست گروه طالبان باعث می‌گردد تا افراد بیشتری در این کشور صدمه ببینند.

ایالات متحده آمریکا در سه سال گذشته که گروه طالبان به قدرت رسیده اند بیش از دو و نیم میلیارد دالر تحت نام کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ارسال نموده است که انتقادات را نیز به همراه داشته است.

منتقدان این کمک‌ها می‌گویند که گروه طالبان از کمک‌های انجام شده به افغانستان تحت نام کمک‌های بشردوستانه از نهادهای کمک‌رسان مالیات دریافت نموده و همچنین نهادهای امدادی متعلق به خود را نیز ایجاد نمودند تا منافع بیشتری کسب نمایند.

مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده آمریکا که در نشست انستیتوت مطالبات استراتژیک افغانستان در دانشگاه جورج واشنگتن سخن می‌گفت بیان داشت: اتفاقات که در سه سال گذشته در افغانستان افتاده است کاملا قابل پیش‌بینی بود.

مک مستر همچنین سیاست ایالات متحده در قبال جنگ در افغانستان را ناقص خواند و گفت که استراتژی آمریکا با توجه به واقعیت‌های موجود در افغانستان قابل درک نبود.

این مقام ارشد نظامی پیشین ایالات متحده آمریکا تاکید نمود که؛ «به طور مشخص به موردی می‌خواهم اشاره نمایم که دولت رئیس جمهور اوباما می‌گفت طالبان مشکل اصلی نیست؛ بلکه القاعده مشکل اصلی است.»

مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده آمریکا قایل شدن خط فاصل میان شبکه القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی در واقع یک توهم بود که هنوز هم برخی از مقامات استخباراتی ایالات متحده به آن باور می‌باشند.

مک مستر ضمن زیر سؤال بردن مذاکرات دولت دونالد ترامپ با طالبان افزود دولت آقای ترامپ با طالبان همدست بود و در نتیجه مذاکرات دوحه دولت آقای غنی بی‌اعتبار گردید.

مشاور پیشین امنیت ملی ایالات متحده آمریکا اضافه نمود: «به عقیده من، وضعیت افغانستان و فروپاشی نیروهای امنیتی تحمیل شکست بر خود بود. این خودزنی مبتنی بر یک توهم بود، مبتنی بر یک داستان خود پرداخته بود تا خروج از این کشور از افغانستان را توجیه کند.»

وی در نهایت سند توافق‌نامه دوحه میان ایالات متحده و گروه طالبان را، سند تسلیمی ایالات متحده عنوان نمود که توسط دولت بایدن مو به مو اجرا گردید و این تنها موافقت‌نامه دولت ترامپ بود که آقای بایدن به آن ایمان داشت و آن را با جزئیات اجرا نمود.

سند توافق‌نامه دوحه میان ایالات متحده آمریکا و گروه طالبان در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ و به وساطت زلمی خلیل‌زاد نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان در فبروری سال ۲۰۲۰ به امضا رسید که به عقیده مقامات آمریکایی این توافق‌نامه زمینه سقوط دولت پیشین افغانستان را فراهم نمود.

خبرگزاری صدای مردم افغانستان

Learn More →

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *