ریچارد بنت گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در گزارش جدید خود گفته است که؛ خشونت علیه زنان افغانستان بسیار قوی و گسترده میباشد.
ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان روز «سهشنبه ۲۹ جوزا» جزئیات گزارش جدید خود را در پنجاه و ششمین نشست شورای حقوق بشر ارائه نموده است.
گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است که تبعیض سیستماتیک و نهادینه شده توسط گروه طالبان و همچنین طرد شدن دختران و زنان افغانستان باید وجدان بشریت را تکان دهد.
آقای بنت در گزارش جدید خود با اشاره به ۵۲ حکم محدودکننده طالبان علیه زنان افغانستان گفته است که طرد زنان افغانستان از عرصه عمومی و همچنین محرومیت دختران و زنان افغانستان از آموزش و کار آپارتاید جنسیتی و جنایت علیه بشریت محسوب میگردد.
بنت در گزارش خود افزوده است که احکام طالبان علیه زنان افغانستان باعث افزایش فقر در جامعه گردیده و دختران و زنان محروم از آموزش تن به ازدواج اجباری داده اند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان از جامعه جهانی خواست تا از عادیستزی روابط و مشروعیتبخشی به طالبان خودداری نموده و با بهرسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان، عاملان آن را به پیشگاه عدالت آورده و پاسخگوی اعمالشان گردند.
آقای بنت از جامعه بینالملل خواست تا در سومین نشست دوحه با گروه طالبان به عنوان یک دولت مشروع برخورد نشده و بر اشتراک و حضور فعالان مدنی افغانستان در سومین نشست دوحه تاکید نمود.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان ضمن اشاره به از بینرفتن دستاوردهای پیشیندر زمینه حقوق بشر و زنان در افغانستان، هشدار داد که بیتفاوتی به نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان پیامدهای بسیار مخرب حتی برای نسلهای آینده این کشور و جهان خواهد داشت.
ریچارد بنت در گزارش خود گفته است که؛ آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان به عنوان جنایت علیه بشریت «دقیقترین توصیف برای سرکوب نهادینه» زنان در افغانستان میباشد او بار دیگر از جامعه بینالملل خواست تا آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان را به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود از طالبان خواسته است تا دستورالعملهای تبعیضآمیز و محدودکننده که دختران و زنان افغانستان را از دستیابی به حقوق اساسیشان محروم نموده دست برداشته و زمینه دسترسی برابر به آموزش را برای دختران در تمام سطوح فراهم سازند.
ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین خواهان اقدامات مؤثر برای جلوگیری از سوءاستفاده از کودکان، بهخصوص ازدواج اجباری و زودهنگام، خشونت جنسی، بهرهکشی و قاچاق آنها گردیده و گفت که رژیم حاکم باید زمینه دسترسی زنان به خدمات درمانی، بهویژه خدمات روانی و جسمانی را تضمین نماید.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد با تاکید بر تکثر اجتماعی افغانستان افزود گروه حاکم باید امنیت اقلیتهای مذهبی، قومی و جنسی را تضمین نموده و مسببین و عاملین خشونت را به عدالت بسپارند.