دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان از بازداشتهای خودسرانه و طویلالمدت فعالین حقوق بشر و حقوق زن در افغانستان توسط طالبان ابراز نگرانی نموده است.
بعد از آنکه گزارشات متعددی از وخامت وضعیت صحی فعالین زن در بند طالبان نشر گردید، یوناما از طالبان خواست تا حقوق قانونی بازداشتشدگان تضییع نشود.
یوناما روز «پنجشنبه ۱۶ قوس» از طالبان خواسته است تا فعالین زن در بند طالبان به مراقبتهای بهداشتی، ملاقاتهای خانوادگی و همچنین حق دسترسی به وکیل مدافع را داشته باشند.
طالبان پس از ماه سنبله سال جاری چهار تن از فعالین حقوق زن را در شهر کابل بازداشت نمودهاند که گزارشات متعددی از وخامت وضعیت صحی این بازداشتشدگان حکایت دارد.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید کرده است که آزادی بیان و عقیده باید مطابق با تعهدات بینالمللی حقوق بشر حمایت گردد.
پیش از این در گزارشها آمده بود که ژولیا پارسی فعال حقوق زن بازداشت شده توسط طالبان از وضعیت جسمی و روحی رنج برده و به شفاخانه تخت درمان قرار گرفته است.
این در حالی است که مدافعان حقوق بشر میگویند ژولیا پارسی، «با وضعیت بد جسمی و روحی ناشی از شکنجههای وحشیانه در زندان طالبان» به شفاخانه منتقل شده است.
طالبان در ماههای اخیر پریسا آزاده، ژولیا پارسی، منیژه صدیقی و ندا پروانی چهار تن از زنان معترض به سیاستهای گروه طالبان و محدودیتهای وضع شده از سوی آنها را بازداشت نمودهاند.
پس از رویکار آمدن گروه طالبان این گروه محدودیتهای شدیدی را بر دختران و زنان افغانستان وضع نموده چنانچه دختران و زنان از حقوق اولیهخود در حاکمیت این گروه محروم میباشند.